Bina

rekonstrüksiyon nedir? Ev tadilatı hakkında bilmeniz gereken her şey

rekonstrüksiyon nedir?

Bir binanın yenilenmesi veya restorasyonu, bir bina üzerinde yapılarak o yapının ömrünü artıran ve onarımlar yapılarak binanın korunmasına ve uzun ömürlü olmasına yardımcı olan bir dizi faaliyeti ifade eder. Ev ve bina tadilatının kendine has kuralları ve yöntemleri vardır. Harap ve eski Kalangi evleri, diğer evlere göre daha fazla tadilata ihtiyaç duyar.

Hepimizin bildiği gibi, evinizi yenilemek ve yenilemek için harekete geçmek, mevcut bütçeniz ve ihtiyaçlarınız gibi çeşitli faktörlere göre verilmesi gereken büyük bir karardır. Öncelikle evinizin hangi alanlarının yenilenmesi gerektiğini ve bu yenilemenin altyapıyla mı yoksa tesislerle mi ilgili olduğunu belirlemelisiniz.

Ev tadilatının aşamaları nelerdir?

Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza göre ev tadilatı yapma hedefinizi belirledikten sonra artık iki genel aşamadan oluşan tadilatın ana sürecine geçmelisiniz: bina altyapısının yenilenmesi ve binanın dekorasyonunun yenilenmesi.

Restorasyon nedir sorusuna tek kelimeyle cevap vermek istersek restorasyon kelimesini kullanabiliriz.
Restorasyon nedir sorusuna tek kelimeyle cevap vermek istersek restorasyon kelimesini kullanabiliriz.

Bina altyapısının yeniden modellenmesi, evinizin sıhhi tesisat ve elektrik gibi günlük ihtiyaçlarınızla ilgili kritik bölümlerinin değiştirilmesini veya onarılmasını içerir. Dekorasyonun yenilenmesi aynı zamanda evinizin iç tasarımının görünümü ve güzelliği ile ilgili şeyleri ve evin yenilemek istediğiniz tüm alanlarını içerir.

Bina yenileme maliyeti nasıl tahmin edilir?

Eski bir evi yenilemenin maliyetini tahmin etmek için, yapmanız gereken diğer masraflardan emin olun ve ardından evi yenilemek istediğiniz bölümlerin kapsamlı bir listesini hazırlamaya geçin. Bundan sonra, her birinin maliyetini tahmin edin ve bu parçaların her birinin yeniden inşası için gereken süreyi belirleyin.

Elbette harap bir evin tadilat maliyetinin hesaplanması aşamasında ve diğer tüm aşamalarda harap bir evin tadilatı alanında uzmanlara danışmanın çok gerekli olduğu unutulmamalıdır. Harap durumdaki evleri yenileme maliyetleri genellikle şunları içerir:

  • Malzeme satın alma maliyeti
  • çöp taşıma ücreti
  • Onarım maliyeti (ihtiyacınız varsa)
  • Dekorasyonu değiştirmenin maliyeti (ihtiyacınız varsa)
  • Yeniden inşa projesinde bulunan uygulayıcıların, yüklenicilerin, işçilerin ve kuvvetlerin maliyeti

Uygulayıcıların maliyeti esas olarak yevmiye ve sözleşmeli olmak üzere iki ana yöntemde hesaplanmaktadır.Günlük ücret yönteminde bu yöntem daha çok geniş alanı olmayan projeler için kullanılmaktadır ve uygulayıcının bir meydanda çalışması ekonomik değildir. Profesyonel ustaların ücretleri genellikle Günlük 200 ile 300 bin Tümen arasında kabul edilir.

Rekonstrüksiyon, yeni malzemeler kullanılarak uygulanan yapıyı ve çevreyi canlandırma yöntemidir.
Rekonstrüksiyon, yeni malzemeler kullanılarak uygulanan yapıyı ve çevreyi canlandırma yöntemidir.

Ancak sözleşme yönteminde durum biraz farklıdır ve birçok inşaat projesinde uygulanan bu yöntemde genellikle müteahhit projeyi tamamlamak için bir bedel gözetir ve bu yöntemde de işin hızı daha hızlıdır ve müteahhit projeyi daha hızlı tamamlamanız için teşvik edilir.Kısa sürede bitirin ve maaşınızı alın.

Bir evi yenilemenin maliyeti nedir?

Bir barakayı yenilemenin maliyetini tahmin etmek, bu alandaki sahiplerinin her zaman en önemli endişelerinden biridir.Bu alanda çalışan kişilerin teknik ve deneysel bilgilerini kullanırsanız, eski bir kulübeyi yenilemenin açık ve gizli maliyetlerini azaltabilirsiniz. ev.

Aşağıdaki tablo farklı bölgelerdeki harap durumdaki evlerin ortalama inşaat ve yenileme maliyetlerini göstermekte olup, inşaat malzemelerinin fiyatı üretildiği ülke, marka, kalite düzeyi, iş miktarı ve zorluğuna göre belirlenmektedir. Bu maliyetlerin aralığında fiyat farkına göre %10-15 oranında azalma veya artış göz önünde bulundurulmalıdır.

Tabii ki, yüksek maliyetlerin nakliye, alet, inşaat işçisi ücretleri, müteahhit ücretleri (yenileme projeleri için işletme maliyetlerinin, sigorta, vergi ve ek ücretlerin %15-25’i arasında olduğunu) içerdiğini unutmamak gerekir.

Eski evin en düşük maliyetle yenilenmesi

Barakayı yenilemek ve maliyetlerini yönetebilmek için planlamaya öncelik vermelisiniz, çünkü bu alanda plan yapılmaması birçok mali kayba neden olacaktır.

Ayrıca, harap durumdaki evlerin tadilat planını da göz önünde bulundurarak, gecekondu evinizi yenilemek niyetindeyseniz ancak bütçeniz kısıtlıysa, evin bir bölümünü yenilemek için alternatif ve geçici seçenekleri kullanabilirsiniz.

Profesyonel bir bina yenileme ekibinin mutlaka bir iç mimarı olmalıdır.
Profesyonel bir bina yenileme ekibinin mutlaka bir iç mimarı olmalıdır.

Öncelikle evinizin hangi bölümünün tadilatta öncelikli olduğunu belirlemelisiniz. Örneğin, yatak odanız donuk, eski ve ruhsuz hale geldiyse önceliğiniz onu yapın ve pahalı yenileme maliyetleri yerine çekici renk ve tasarıma sahip bir duvar kağıdı kullanın.

Bunun için odanın tüm bölümlerini ve duvarlarını duvar kağıdıyla kaplamanıza gerek yok ve sadece çatlak veya eski bir duvarda yapmanız evinizin havasında büyük bir etki yaratacaktır. Veya bir diğer seçenek de evin sadece zeminini veya resepsiyon gibi evin bir bölümünü değiştirebilmenizdir.

Eski bir ev nasıl restore edilir?

Binaların yenilenmesi iki şekilde yapılır, biri koruyucu bir binanın yeniden inşası, diğeri ise hafif bir binanın yeniden inşası. Aşağıda, çeşitli yenilemeleri açıklayacağız. Bu iki yöntem bina yenileme maliyetleri açısından aynıdır.

Koruyucu binanın yeniden inşası:

  1. Koruyucu bina yenileme yönteminde, binanızın genel olarak yenilenmesi ve korunması ele alınır.
  2. Bu yöntemde bir yapının genel özellikleri restore edilerek koruma altına alınır. Koruma amaçlı bina rekonstrüksiyon yönteminde, rekonstrüksiyon adımlarının doğru ve eksiksiz olarak yürütülebilmesi için bir yapının tüm özellikleri ve o yapıya ait malzemeler üzerinde kapsamlı ve eksiksiz bir çalışma yapılması gerekir.

Bir stil binasının yeniden inşası:

  1. Bir üslubun yenilenmesi yöntemi, orijinal plana göre en az değişiklik yapılacak şekilde yeni parçaların daha fazla yıpranan parçaların yerini aldığı bir yöntemi ifade eder.
  2. Bu yöntem, tarihi eserlerin yeniden inşasında kullanılmaktadır çünkü tarihi üslup ve uyumun değişmeden kalmasını istiyoruz.
  3. Bu sayede eski tasarım ile yeni tasarım arasında pek çok benzerlik bulunmaktadır.

Bir üslubun yenilenmesi yöntemi, orijinal plana göre en az değişiklik yapılacak şekilde yeni parçaların daha fazla yıpranan parçaların yerini aldığı bir yöntemi ifade eder.

Bir üslubun yenilenmesi yöntemi, orijinal plana göre en az değişiklik yapılacak şekilde yeni parçaların daha fazla yıpranan parçaların yerini aldığı bir yöntemi ifade eder.

Bina yenilemede diğer önemli yöntemlerden biri de tasarım bölümünden bahsedilebilir. Aşağıda açıklayacağımız bu tür rekonstrüksiyonda bazı hususlara dikkat edilmelidir:

  • Bir binanın güçlendirilmesi ve güçlendirilmesi.
  • Ayrılmış elemanları monte edin.
  • Binanın çatlak bölümlerinin güçlendirilmesi.
  • Yenilenmesi gereken bir binanın cephesinin yenilenmesi.
  • Binanın yıkılan bölümlerinin tamamen yenilenmesi ve normal yaşamlarına devam edebilmeleri için yeniden yapılması gerekiyor.
  • Yeni bir binanın yeniden inşasında veya yenilenmesinde kullanılan malzemelerin türündeki değişiklikler.
Ev ve bina tadilatının kendine has kuralları ve yöntemleri vardır. Harap ve eski Kalangi evleri, diğer evlere göre daha fazla tadilata ihtiyaç duyar.
Ev ve bina tadilatının kendine has kuralları ve yöntemleri vardır. Harap ve eski Kalangi evleri, diğer evlere göre daha fazla tadilata ihtiyaç duyar.

Eski evin tadilatına başlamak için öncelikle eski evinizin, odaların ve evin diğer farklı bölümlerinin tam konumlarının belirtildiği bir haritası hazırlanır ve tadilat için gerekli değişiklikler üzerinde uygulanır. . Aşağıda, harap olmuş evlerin yenilenmesinde sıklıkla yapılan öğeleri ele alıyoruz.

Zemin ve duvar kaplamasında değişiklik yapma

Bu değişiklikler, Kalangi evinin tadilatı sırasında yapılan en ve aynı zamanda en uygun değişiklikler arasındadır ve bunu yapmak için 3 boyutlu dekoratif paneller, 3 boyutlu posterler, duvar kaplamaları, dekoratif dekorasyon gibi birçok seçenek arasından seçim yapabilirsiniz. taşlar, dekoratif camlar, alüminyum fayanslar ve diğer türler Kullanılmış duvar kağıdı ve hatta evi yeniden boyamak ve diğer birçok seçenek. Döşeme alanında seramik, parke, laminat, üç boyutlu döşeme, plastik döşeme, halı vb. seçenekler kullanılabilir.

Mutfak tadilatı

Esas olarak, mutfağın açılması için yenilenmesi, muhtemelen dolaplar gibi iç dekorasyonun değiştirilmesini içeren duvarcılık ve fayanslarla ilişkilidir. Mutfak tadilatında sıklıkla yapılan şeyler şunlardır: dolapları değiştirmek, duvarları yıkmak, eski kemerleri ve çalışan yivleri yıkmak, yenileme veya hatta gerekirse, sıhhi tesisatı, döşemeyi, dolaplar arasındaki fayansları, perdeleri vb. .

Odaların yenilenmesi

Yenilenen odalarda duvar ve zemin veya dolaplar olmak üzere üç ana seçeneğin değiştirilmesi gerekir. Farklı döşeme türleri kullanabilir veya halıyı değiştirebilir veya tavanı yapıp dolapları yenileriyle değiştirebilirsiniz. Avizeleri değiştirmek de evinize ayrı bir hava katar.

Mutfak tadilatında sıklıkla yapılan şeyler şunlardır: dolapları değiştirmek, duvarları yıkmak, eski kemerleri ve çalışan yivleri yıkmak, yenileme veya hatta gerekirse, sıhhi tesisatı, döşemeyi, dolaplar arasındaki fayansları, perdeleri vb.

Kalangi Evi’nin Yenilenmesi

Tahran şehrinde yaklaşık 3.300 hektar harap arazi var ve belediyenin açıklamasına göre bu arazinin her yıl %10’u yenilenecek. Bu nedenle aşağıda ele alacağımız Kalangi evinin yeniden inşasını gerçekleştirmek için bazı temel adımlara ihtiyacımız var.

Ev tadilatı, evin görünümünde veya yapısında genel veya kısmi değişiklikler yapmak amacıyla yapılan işlemler bütünüdür.
Ev tadilatı, evin görünümünde veya yapısında genel veya kısmi değişiklikler yapmak amacıyla yapılan işlemler bütünüdür.

Kalangi evini yeniden inşa ve tamir etmenin şartları nelerdir?

Bir gecekondu tadilatı yapmak için öncelikle elektronik hizmetler kullanılarak yapılabilen belediye izni gerekmektedir. Bina tadilatı ve yıkımı sırasında yapılan tüm işlemler, yapı ruhsatında adı geçen bir kontrol mühendisinin gözetiminde yapılmalı ve tadilat yapmak isteyen mesken sahipleri ruhsat almadan eski binasını yıkmamalıdır. izin.

Ayrıca, nezaret mühendisi tüm yıkım işlemlerini doğrudan denetlemeli ve gerekli teknik ve bilimsel önlemleri almalıdır, çünkü nezaret mühendisi olmadan yıkım işlemleri çok tehlikeli olacaktır. Genel olarak, aşağıdakilere uyulmalıdır:

Bir yapının tüm icra işlemleri, inşaat ruhsatında adı geçen ve inşaat ruhsatı gerektiren, kontrol mühendisi denilen bir kişinin gözetiminde yapılmalıdır.

Evini yenilemek isteyen maliklerin tamamı, yapı ruhsatı almadan binayı yıkıp kullanım amacını değiştiremez.

Bina yıkım işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için denetim mühendislerinin varlığı ve mevcudiyeti gerekli görülmektedir. Çünkü bir binanın yıkılması ve yenilenmesi için sorumlu mühendislerin teknik ve bilimsel görüşleri çok gereklidir. Çünkü yapı denetim mühendisleri binanın yıkılması için gerekli olan teknik-mühendislik konularına ve standartlarına hakimdir.

Bu nedenle, nezaretçi mühendislerin varlığı ve denetimi olmadan bir binayı yıkmak ve kullanım amacını değiştirmek çok tehlikeli bir şeydir. Bina yıkım operasyonlarını denetleyen mühendislerin yokluğunda, kaza olasılığı kesinlikle artacaktır.

Bu nedenle, insanların eski sapkınlıklardan uzak durması ve denetim mühendisinin vatandaşlara ve şehre fayda sağlayan en uygun hizmetleri sağlamadaki önemli rolünü kabul etmesi daha iyidir.

Bir binanın yeniden inşası veya restorasyonu, bir bina üzerinde yapılarak o yapının ömrünü uzatan bir dizi faaliyeti ifade eder.
Bir binanın yeniden inşası veya restorasyonu, bir bina üzerinde yapılarak o yapının ömrünü uzatan bir dizi faaliyeti ifade eder.

Eskiden yapı ruhsatı ayrı ayrı verilirken, tadilat ruhsatı yapının yıkılıp enkazı toplandığında veriliyordu. Ancak bu kanun 1360 yılından sonra birçok değişikliğe uğramış, böylece yıkım ve yenileme ruhsatları birlikte malike verilmektedir.

Dikkatli olun, ruhsatın bina yıkıldıktan sonra geçerli olduğu ve bina tamamen yıkılana kadar yeni bir inşaat faaliyetine başlama hakkının olmadığı belirtilmelidir. Aksi takdirde yapı ruhsatsız yapı olarak kabul edilecektir.
Binanızı yenilemek için bir dizi kural ve yönetmeliği okumalı ve bunlara uymalısınız. Aşağıda, size bazı terimleri kısaca açıklayacağız.

Nezaret eden mühendislerin varlığı ve denetimi olmadan bir binanın yıkılması ve kullanım amacının değiştirilmesi çok tehlikeli bir şeydir. Bina yıkım operasyonlarını denetleyen mühendislerin yokluğunda, kaza olasılığı kesinlikle artacaktır.

  • Öncelikle, binayı yenilemeye karar verebilmek için istediğiniz mülkü ziyaret etmelisiniz.
  • Mülkü ziyaret ettiğinizde, binanın hangi bölümlerinin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu öğreneceksiniz. Bu aşamada, iç ve dış ilkeleri tasarlamak için işverenin tüm emirlerini yerine getiren bir yüklenici rolünü oynuyorsunuz. Bina tadilatı yaparken izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:
  1. İşverenin görüşünü anlamak ve ayrıca size emanet edilen binanın yeniden inşası ve işverenin istekleri doğrultusunda bina cephesinin yeniden inşası için ekibinizin tasarımcısı tarafından önerilen bir plan sunmak
    İstenen plan üzerinde anlaşmaya varılması, daha sonra işveren ile gerekli düzenlemelerin yapılması ve tadilat
  2. programının yükleniciye verilmesi ve son olarak tadilat sürecini başlatmak için avans olarak bir miktar alınması.
    Binanın cephesini değiştirmeniz gerekiyorsa, binanın cephesini yıkmanız gerekir. Oluşan hasar nedeniyle yayaların, park halindeki araçların, çalışan işçilerin ve yoldan geçen arabaların yaralanmaması için insanların hareket ettiği alanları korumanız gerekir.
  3. Vasıflı elemanlar tarafından armatür, dolap ve inşaat malzemelerinin sökülmesi ve tadilat sahasının gazının ana bloktan kesilmesi
  4. Binanın duvar ve zemini ile tuvaletleri yıkmaya başlayın (taşıyıcı duvar varsa deneyimli bir inşaat mühendisi ve müteahhit gereklidir)
  5. Yeni plana göre sıcak ve soğuk su borularının değiştirilmesi ve yeniden kablolanması
  6. Elektrik tesisatının yeni planlara göre uygulanması
  7. Banyo ve mutfak şaplarının kuruduktan sonra şap ve izolasyon uygulaması
  8. Kapı ve çerçevelerin değiştirilmesi ve kapı çerçevelerinin, dolapların ve yeni pencerelerin montajı ve pencere camının montajı
  9. Yeni bir çatı için tavşan bandı uygulanması ve sıvanması (aydınlatma) veya kenaf uygulaması
  10. Binanın döşeme ve fayans ve seramik işlerinin uygulanması ve bina merdiven ve cephe montajı
  11. Bina boyasının uygulanması
  12. Banyo ve tuvaletlerde mutfak dolapları ve asma tavan montajı
  13. Bina anahtar ve prizlerinin montajı ve aydınlatma dekorasyonları
  14. Duvar kağıdı ve parke, dolap arası seramik ve antik taş uygulaması
  15. Binanın iç kapılarının montajı
  16. Musluk, lavabo ve lavabo montajı
  17. Binanın iç kapılarının montajı
  18. Binanın genel temizliği işveren tarafından ve müteahhit ile ön anlaşma yapılması halinde
Bina yenileme, iş ve yaşam ortamının kalitesini iyileştirmenin yaygın yollarından biridir.
Bina yenileme, iş ve yaşam ortamının kalitesini iyileştirmenin yaygın yollarından biridir.

Binanın cephesini değiştirmeniz gerekiyorsa, binanın cephesini yıkmanız gerekir. Oluşan hasar nedeniyle yayaların, park halindeki araçların, çalışan işçilerin ve yoldan geçen arabaların yaralanmaması için insanların hareket ettiği alanları korumanız gerekir.

Yukarıdaki adımlardan sonra bina eksiklikler açısından kontrol edilecek ve uygulama sırasında unutulan veya hasar gören anahtar, priz ve cihazlar gibi sorunlar giderilecek ve iş müşteriye doğru bir şekilde teslim edilecektir.

Yıkılan evlerin yeniden inşası

Harap evler, ilk tasarım ve inşaattaki hasar veya sorunlardan dolayı büyük onarım ihtiyacı nedeniyle genellikle yenilenir. Harap durumdaki evlerin tadilatı da adından da anlaşılacağı gibi bina tadilatına özgü kurallara uymaktadır.

Bir binada herhangi bir yenileme önceden belirlenmiş ilke ve kurallara göre yapılmalıdır. Binanızı yenilemeden önce tüm ilke ve kurallara dikkat etmenizde fayda var.

Bazen, bina tadilatı ilke ve kurallarına uymazsanız, para cezası ödemeniz gerekir. Tabii bazen bina tadilat kurallarına uymazsanız oluşturulan kısmı yıkmak zorunda kalırsınız. Onaylanan yasalara göre her inşaat ihlali durumu için cezalar farklıdır.

Bina tadilatı yaptırmak için bina tadilat projenizin ilk aşamasında binadaki mevcut yapının eksiksiz bir çizimini hazırlamanız gerekmektedir. Bu haritada binanın tüm bileşenlerini ve aksesuarlarını dikkatlice kontrol etmelisiniz.

Binanızın tam şartnamesi, yapının kullanım ve yapı malzemelerinin belirlenmesi, parça standartları, teknik hizmetler, binanın tesis özellikleri ve binanın yapısal özellikleri gibi kapsamlı ve eksiksiz bir açıklama ile binanızın çizimine devam edin.

Harap evler, ilk tasarım ve inşaattaki hasar veya sorunlardan dolayı büyük onarım ihtiyacı nedeniyle genellikle yenilenir. Harap durumdaki evlerin tadilatı da adından da anlaşılacağı gibi bina tadilatına özgü kurallara uymaktadır. Bir binada herhangi bir yenileme önceden belirlenmiş ilke ve kurallara göre yapılmalıdır.

Bu çizimde, binanın koşullarını ve binanın cephesi, merdivenlerin çatısı, bodrum katı, yatak odaları, oturma odası, oturma odası ve mutfak. Ardından çiziminizin sonunda arızalı ve tamir edilemeyecek tüm parçaları belirleyin.

Bina yenileme ilkelerinden yola çıkarak projelendirmenin öneminden bahsedebiliriz.
Bina yenileme ilkelerinden yola çıkarak projelendirmenin öneminden bahsedebiliriz.

Bina tadilatınızda kullandığınız malzemelerin cinsinde değişiklik yapabilirsiniz. Kullandığınız malzemeler ve yeni bina farklı zamanlarda değişebilmekte ve maliyeti planın uygulanmasına ve teknik nedenlere göre değişiklik göstermektedir. Binanızdaki her türlü zayıflık ve tahribat kendini çatlaklardan ve çok hafif seslerden belli edecektir.

Binanın çatlamasına ilişkin seslerin çok hafif ve sessiz olmasına dikkat etmelisiniz, bu yüzden duvarları gözetlerken yeterince dikkatli olmalısınız ki bu sizin için kötü ve maliyetli bir kazaya yol açmasın.

Binanın kullanım değişikliği nasıl?

  • Geçici veya sürekli olarak sahip olduğunuz arazi, bina veya bir arsa veya binadaki faaliyetin türüne bina kullanımı denir ve değiştirilebilir.
  • Belediye Kanunu’nun 55. maddesinin 24. maddesine göre, şehirdeki mevcut tüm binalar için yapı ruhsatı verilmesi gerekiyor.
  • Yapı ruhsatı verilirken, belediye binanın faaliyet türünü göz önünde bulundurarak ruhsat vermeli ve kullanım değişikliği durumunda bilgilendirilmelidir.
  • Ayrıca, bir yapının kullanım ve gelişim şeklinin yapı ruhsatı tipine aykırı olarak her türlü kullanım ve gelişim değişikliğinin ihlal teşkil ettiğini de unutmamak gerekir.
  • Yapı ruhsatına göre yapı faaliyetinin değişmesine aslında kullanım değişikliği denir.
  • Yapının inşasının şehircilik ilkeleriyle çeliştiğinin örneklerinden biri de aslında bu kullanım değişikliğidir.
  • Kullanım değişikliği ihlalleriyle ilgilenmek, Belediye Kanunu’nun 100. maddesi olan Komisyonun yetkisindedir ve bu kuruluş bununla ilgilenmekle yükümlüdür.
Aslında, onarım gerektiren bir binada herhangi bir şeyi değiştirmek için bina yenileme yapılır.
Aslında, onarım gerektiren bir binada herhangi bir şeyi değiştirmek için bina yenileme yapılır.

Harap evler için yeniden imar planı

Tahran’ın ağırlıklı olarak güney ve orta bölgelerinde harap olan doku görülebiliyor ve bu dokuyu eski haline getirmek için binanın yenilenmesinin yanı sıra altyapının da iyileştirilmesi gerekiyor. 2001 yılından bu yana devlet, harap ve yıkılan bina ve evler için kolaylıklar ve krediler sağlamıştır ve bugüne kadar bu kredi yürürlüktedir, çünkü zaman geçtikçe eski evlerin yenilenmesi ve onarılması gerekir. ile.

Tahran’ın ağırlıklı olarak güney ve orta bölgelerinde harap olan doku görülebiliyor ve bu dokuyu eski haline getirmek için binanın yenilenmesinin yanı sıra altyapının da iyileştirilmesi gerekiyor. 2001 yılından bu yana devlet, harap ve yıkılan bina ve evler için kolaylıklar ve krediler sağlamıştır ve bugüne kadar bu kredi yürürlüktedir, çünkü zaman geçtikçe eski evlerin yenilenmesi ve onarılması gerekir. ile.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir