3d çizim nasıl Yapılır pc | Güncelleme 2024
Animasyon ve 3D işleme için en iyi bilgisayarı bir araya getirmek
3d çizim animasyon ve işleme için en iyi bilgisayarı bir araya getirmek
Rendering, 2D ve 3D modelleri görüntü ve animasyona dönüştürme işlemidir. Render tasarımı veya animasyonu için en iyi performansa sahip ve aynı zamanda mümkün olan en düşük fiyata bir bilgisayar oluşturmak istiyorsanız bu makaleyi sonuna kadar okuyun.
Güvenilir ve profesyonel kişiler yardımıyla bir PC topladığınızda, tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacağından ve mümkün olsa bile hiçbir paranızın boşa gitmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Bu makale, ihtiyacınız olan her şeye sahip olabilmeniz için 4 bölüm halinde derlenmiştir.
İlk olarak, yaratıcı çalışma yapmak için en önemli unsurları tanıtacağız ve ardından size yeni iş istasyonunuzdan mümkün olan en yüksek performansı nasıl alabileceğinizi anlatacağız.
3d çizim nasıl Yapılır pc
Bu makalede:
İlk bölümde: Bileşenleri 3D nesneleri, aydınlatmayı, dokuyu ve malzemeyi simüle etmek ve oluşturmak için uygun olacak şekilde birleştirilen 5 PC örneğini tanıtıyoruz.
İkinci bölümde: render sisteminin bileşenlerinin nasıl seçileceğini adım adım anlatacağız.
Üçüncü bölümde: size render ve bilgisayar donanımı ile ilgili en sık sorulan soruların cevaplarını verdik.
Son olarak dördüncü bölümde: 3D tasarım, modelleme ve render için en öne çıkan yazılımları inceleyeceğiz.
Bölüm 1: Toplu işleme sistemleri örnekleri
Bu sistemler, Maya, Cinema 4D, Blender, Modo ve benzeri programlarda görüntü ve video oluşturmak için en yüksek gücü sağlamak üzere bir araya getirilmiştir. Bileşenlerinin nasıl seçileceğine ilişkin genel bilgiler ikinci bölümde verilmektedir.
Not: Yeni bir PC monte etmek istediğinizde, üzerine bir işletim sistemi kurmanız gerekir. 3B tasarımlar ve işleme ile ilgili görevlerle maksimum uyumluluk için Windows kullanmanızı öneririz.
Render için uygun fiyatlı bilgisayar (600$)
Bu sistem, uygun maliyetli ve fiyatı yüksek olmayan bir kasaya sahip olan AMD işlemcilerden yararlanmaktadır. Sistem hala çift kanallı DDR4 RAM’e, orta sınıf 4GB grafik kartına ve bol miktarda depolama alanına sahip.
Küçük bir SSD’yi önyükleme sürücüsü olarak bile kullanabilir ve en çok kullandığınız yazılımı saklayabilirsiniz. SSD üzerinden yüksek hacimde okuma ve yazma yapan programları çalıştırmak daha iyidir; Çoğu modern modelleme ve animasyon aracı gibi.
Özellikler:
CPU: AMD R3 3200G
Graphics Card: RX 570
Motherboard: ASUS Prime X570-P
RAM: 8GB Dual-channel DDR4
Storage: 500GB Western Digital SSD
Power Supply: EVGA 450 BR
CPU Cooler: Stock
Case: Antec GX202
Operating System: Windows 10
3d çizim nasıl Yapılır pc
Maliyet için yüksek performanslı sistem (1000 $)
Her zamanki gibi, ortalamanın üzerinde bir sistemi bir araya getirmek bir servete mal olur.
Bu noktada AMD’nin en yeni 6 çekirdekli CPU mimarisine, daha iyi bir grafik kartına ve ekstra projelerinizi depolayabilecek daha büyük bir SSD’ye sahip olacaksınız.
Diğer sistem bileşenleri de önemli ölçüde güncellendi. Bu sistem daha kaliteli, verimli kasa, daha iyi güç ve daha etkili bir soğutma sistemine sahip ve tabii ki daha sessiz.
Özellikler:
CPU: AMD R5 3600X
Graphics Card: GTX 1660
Motherboard: ASUS Prime X570-P
RAM: 16GB Dual-channel DDR4
Storage 1: 500GB Wester Digital SSD
Storage 2: 2TB Seagate HDD
Power Supply: EVGA SuperNOVA 650 G3
CPU Cooler: Noctua NH-U12S SE-AM4
Case: Corsair 275R
Operating System: Windows 10
Yüksek Performanslı Sistem (1700$)
Ödenen fiyata göre çok yüksek performansa sahip profesyonel bir sistemdir.
Profesyonel 3D tasarım çalışmalarınız varsa ve araçlarla harcadığınız zamanı en aza indirmek istiyorsanız bu sistem tam size göre.
Bu sistem, üzerine kurulu herhangi bir tek iş parçacıklı CPU’nun en yüksek performansını sağlayan bir Ryzen Sven işlemciye sahiptir. Bu sistem, 3D modeller oluşturmak, değiştirmek ve canlandırmak için en yüksek performansa sahiptir. Daha pahalı sistemler kadar iyi performans göstermese de çok iyi bir işleme performansına sahiptir.
Bu sistem ayrıca, güçlü CPU’sunun sorunsuz çalışmasını sağlamak için etkili ve sessiz bir CPU soğutucusuna sahiptir; Ayrıca piyasadaki en hızlı SSD’lerden biri olan CUDA render için çok yüksek performansa sahip ve çok güçlü bir güce sahip bir grafik kartına sahiptir.
Oyunla ilgileniyorsanız, bu bilgisayar 4K’ya kadar tüm oyunları kolayca ve endişelenmeden çalıştırabilir.
Özellikler:
CPU: AMD R7 3700X
Graphics Card: RTX 2070 Super
Motherboard: Gigabyte X570 Aorus Elite
RAM: 32GB Dual-channel DDR4
Storage 1: 500GB Samsung 970 EVO M.2 SSD
Storage 2: 4TB Toshiba HDD
Power Supply: SeaSonic Focus GM-750
CPU Cooler: be quiet! Dark Rock 4
Case: Fractal Design Meshify C
Operating System: Windows 10
Profesyonel Sistem (2500$)
Mümkün olan en yüksek performans başına maliyeti harcamadan alabileceğiniz en yüksek performansı elde edin.
Maliyetle ilgili özel bir sorununuz yoksa, ancak bir sonraki sistemin fiyatı sizin için çok yüksekse, bu PC iyi bir seçenek.
İçinde gömülü olan CPU yüksek bir saat hızına sahiptir, 12 çekirdeğe ve 24 iş parçacığına sahiptir; Ayrıca, şu anda mevcut olan tek ve çok iş parçacıklı performansın en iyi kombinasyonundan da yararlanır. Çok dengeli bir performansı var.
1 TB hızlı SSD depolama, Windows’u başlatmayı, kapatmayı, dosyalara erişmeyi ve programları açmayı çok daha kolay hale getirir.
Özellikler:
CPU: AMD R9 3900X
Graphics Card: RTX 2080 Super
Motherboard: Gigabyte X570 Aorus Pro
RAM: 32GB Quad-channel DDR4
Storage 1: 1TB Samsung 970 EVO M.2 SSD
Storage 2: 2x 4TB Toshiba HDDs
Power Supply: Corsair HX850
CPU Cooler: Fractal Design Celsius S24
Case: Corsair 750D
Operating System: Windows 10
Güçlü Bilgisayarlar Krallığının Hükümdarı (6.800$)
Ne için ödeme yaptığınıza aldırmazsanız ve mevcut en iyi araçları istiyorsanız, bu sistem en iyisidir.
Bu sistemin AMD Threadripper 2990WX işlemcisi, size tam kapasitesini sağlayan otuz iki çekirdek ve 64 iş parçacığına sahiptir. 64 GB RAM’e sahip iki adet RTX 2080 Ti grafik kartı, bir terabaytlık en hızlı SSD depolama alanı, çok etkili ve verimli güç, çok yüksek bilgi işlem kapasitesi ve çok düşük gürültü bu sistemin avantajları arasında.
Özellikler:
CPU: TR 2990WX
Graphics Card: 2x RTX 2080 Tis
Motherboard: Gigabyte X399 Designare EX
RAM: 64GB Quad-channel DDR4
Storage 1: 1TB Samsung 970 Pro M.2 SSD
Storage 2: 2x 10TB Seagate HDDs (for RAID-1 redundancy
Power Supply: Corsair HX1200i
CPU Cooler: Corsair H115i (with TR4 mounting bracket)
Case: Cooler Master Cosmos C700M
Operating System: Windows 10
İkinci bölüm: Render için PC donanımını seçme
İşlemci
CPU’nun işleme bilgisayarının en önemli parçası olarak kabul edildiği bir zaman vardı. O kadar önemliydi ki, kişisel olarak tüm kaynaklarınızı bütçenizin izin verdiği en güçlü CPU’yu almak ve desteklemek için harcamanızı tavsiye ediyorum.
Ancak CPU oluşturma artık mevcut tek seçenek değil ve odak esnek bir şekilde grafik kartına kaydırılabilir. Ancak işlemci çok önemli. Bir bilgisayarla yaptığınız her şeyi yapmak için bir CPU gereklidir; Bu yüzden daha hızlı bir CPU’ya sahip olmak her zaman yardımcı olur.
CPU oluşturma, birden çok çekirdekten yararlanabilir. Intel CPU’lar tek iş parçacıklı performansın en iyi kombinasyonuna sahipken, AMD CPU’lar en iyi çoklu iş parçacıklı performansa sahiptir. Her iki şirket de şu anda işleme sistemleri için çok iyi çipler sunuyor.
Tarafımızdan tanıtılan sistemlerde önerilen CPU’yu kullanmıyorsanız, uyumlu bir anakart, RAM ve CPU soğutucusu aldığınızdan emin olun.
grafik kartı
Diğer grafik tasarım görevlerinde olduğu gibi bir grafik kartıyla render almak için grafik kartınızın gücü, işinizi ne kadar çabuk tamamlayabileceğiniz için önemlidir. Grafik kartıyla oluşturma (mümkünse) çok daha hızlıdır ve bazı durumlarda on kat daha hızlıdır.
Nvidia grafik kartı muhtemelen sizin için doğru. Bu nedenlerden dolayı:
Mevcut iki GPU oluşturma yöntemi (AMD’yi destekleyen OpenCL ve yalnızca Nvidia ile çalışan CUDA) arasında CUDA şu anda daha iyi performansa sahip. OpenCL herhangi bir grafik kartıyla uyumlu olsa da (bazı istisnalar dışında), Coda yalnızca Nvidia kartlarıyla uyumludur.
GPU Rendering dergisindeki Coda ve OpenCL hakkındaki bir makalede yazar şunları tavsiye etti:
“Yazılımınız Coda’yı destekliyorsa, OpenCL’yi de desteklese bile, bir Nvidia grafik kartı almanız yazılı olmayan bir kuraldır.” Ve “Kullandığınız yazılım her ikisini de (Cuda ve OpenCL) destekliyorsa, yeni bir Nvidia grafik kartı kullanmanızı öneririz.”
Umarım AMD’nin OpenCL’si yakın gelecekte daha geniş desteğe ve daha yüksek performansa sahip ürünler üretecektir, ancak şimdilik Nvidia kullanmak daha iyidir.
Veri deposu
RAM, ana endişelerinizden biri olmayacak. Tüm modern kişisel sistemlerde DDR4 RAM bulunur. Eski sistemler çift kanallı RAM kullanır, ancak daha yeni sistemler 4 kanal kullanır. İki kanallı konfigürasyon, tek kanallı tipten biraz daha iyi performans gösterir ve dört kanal, iki kanaldan biraz daha iyidir.
Cinema 4D gibi birkaç 3D tasarım programından oluşan ön izleme işlemi daha fazla RAM kaplayabileceğinden en az 8 GB kapasite olmasına dikkat edin. Daha fazla RAM’e ihtiyacınız olduğuna karar verirseniz, anakartınızda hala boş yuvalar olduğundan kolayca daha fazlasını ekleyebilirsiniz.
Depolama alanı
Film yapmak, geleneksel animasyon, oyun oynamak veya normal YouTube videoları üretmek için oluşturulmuş bilgisayarların aksine, 3D tasarım bilgisayarların çok fazla depolama alanına ihtiyacı yoktur. Resimler, varlıklar ve modelleme dosyaları, videolardan veya oyunlardan önemli ölçüde daha küçüktür.
HDD
Bir veya iki terabayt sabit disk alanı, örneğin “1 TB Western Digital HDD” yeterli olacaktır.
Çok sayıda animasyon, özellikle yüksek kare hızlarına sahip yüksek kaliteli animasyon videoları üzerinde çalışmak istiyorsanız, depolama alanınızı, çok yer kaplayan yüksek kaliteli video dosyaları kadar artırmalısınız. Neyse ki, kompakt bir iş istasyonunun depolama alanını artırmak, yapabileceğiniz en kolay değişikliklerden biridir. Kısıtlı bir bütçeniz varsa, depolama alanınızı istediğiniz zaman artırabilirsiniz; Tabii ki, depolama alanları zamanla daha ucuz hale geliyor.
SSD
İmkanınız varsa kesinlikle SSD alın. SSD ile her şey daha hızlı olur. Projelerinizin işletim sistemini (OS), yazılımını ve önbelleğini bir SSD’ye kurmak, işinizi yapma hızını önemli ölçüde artırır. Uygulamalar ve bileşenleri daha hızlı yüklenir. Önbelleğe alınmış bilgiler de bu şekilde daha önce kullanılabilir olacaktır.
Sabit sürücüyü bir SATA SSD’ye (SSD) yükseltmek, hızı artırmak için büyük bir adımdır; Çok önemli olacak bir artış.
SATA SSD’den PCIe SSD’ye yükseltme, performansta büyük bir artışa neden olur, ancak gerçek dünyada bu performans artışı, çok büyük dosyalar aktarmıyorsanız fark edilmeyecektir. Dolayısıyla PCIe en iyisi ve en hızlısıdır, ancak daha ucuz bir SSD almak ve paranızın geri kalanını daha güçlü bir CPU veya grafik kartına harcamak genellikle daha iyidir.
güç kaynağı
Sisteminiz için yeterli voltaj sağlamayan veya daha da kötüsü bir güç kaynağı satın almak, yeterli çıkışı olmayan uygun bir güç kaynağı satın almak, sisteminizde onarılamaz hasar olasılığını artırır. Güç kaynağındaki sayılar veya teknik özellikler her şeyi söylemez; Yani elektrik mühendisi değilseniz iyi bir güç kaynağı bulmanın en iyi yolu bir uzmandan yardım almaktır.
Güçlü bir güç kaynağı satın aldığınızdan emin olun ve diğer sistem bileşenlerine zarar verme riskini almayın. Diğer bileşenlerin aksine, güç kalitesi zamanla önemli ölçüde artmaz. Bugün satın alınan güçlü bir güç, 5 veya 10 yıl daha güçlü parçaların bir parçası olarak kalabilir.
SSS 1: Oluşturma neden bu kadar uzun sürüyor?
Hangi yazılımı kullandığınıza, hangi seçenekleri etkinleştirdiğinize ve hangi donanımı kullandığınıza bağlıdır.
Örneğin, bir ağacın yanında bir arsa üzerine inşa edilmiş bir ev ve üzerine güneş vuran bir sahneyi canlandırdığınızda; Bilgisayarınız, kameranın önündeki çokgenin herhangi bir göreli açısında bir noktada (güneş) bir ışık kaynağından gelen ışığı hesaplar. (Çok basit, çok gerçekçi olmayan bir ağacın yapraklarında yüzlerce çokgen olabilir.) Aynı zamanda, ışın sistemi, simüle edilen her nesnenin malzemesine, rengine ve dokusuna bağlı olarak ışık kaynağını yansıtır. Daha sonra (yine yazılıma ve ayarlara bağlı olarak) her poligona yansıyan ışık ışınları için aynısını yapar; Örneğin, evden ağacın her yaprağına ve tam tersi.
Sistem, tutarlı bir görüntü üretmek için sahnedeki görünür çokgenlerin her biri için bu hesaplama setini simüle etmeye çalışır. Son olarak sistem, programınıza yapma talimatı verdiğiniz post-rendering görevlerini yerine getirir. Animasyon oluşturuyorsanız, bunu her karede yapacaktır.
Bilgisayar sadece izleyicinin görüşünü değil, aynı zamanda izleyicinin izlediği dünyanın koşullarını da simüle eder. Bazı donanımlar bu tür görevlerde diğerlerinden daha iyidir, ancak bu muazzam hesaplama çabalarının bir sonucu olarak üretilebilecek türden görüntüler şaşırtıcıdır.
SSS 2: Oluşturma hızımı nasıl artırabilirim?
İlk sorunun yanıtını okumanıza rağmen, hala sisteminizde oluşturmanın çok zaman alıcı olduğundan endişeleniyorsanız, temel bilgilere gitmenizi ve seçeneklerinizi gözden geçirmenizi öneririz:
- İşleme kalitesini çok fazla düşürmeden işlenen adımların, hesaplanan örneklerin veya aydınlatmanın sayısını azaltabilir misiniz?
- GPU oluşturma yöntemini mi kullanıyorsunuz?
- GPU oluşturucu kullanıyorsanız, yazılımınız bundan en iyi şekilde yararlanmak için döşeme boyutunu manuel olarak ayarlamanızı mı gerektiriyor?
- Oluşturma sonrası süreçte ortadan kaldırabileceğiniz görevler var mı?
Yazılımlarınızın her birinde sahip olduğunuz tüm seçenekleri deneyin. Farklı yazılımlar, farklı seçeneklere farklı yanıtlar verir.
Üçüncü SSS: GPU oluşturmayı CPU oluşturma yerine neden tercih etmeliyim?
CPU render işlemi doğru ve sorunsuz bir şekilde yapılmasına rağmen GPU render hızına göre çok yavaştır.
Pratik bir örnek vermek gerekirse, birkaç ay önce bir animasyon yapmak için “Blender” kullandığımı söyleyebilirim, bu bölümün altına ekran görüntüsünü koydum (hiç de karmaşık bir sahne değil). YouTube video tanıtımım 11 saniyelik 1080p, 60 FPS animasyondur.
Bu 660 karelik animasyonun CPU oluşturma yoluyla oluşturulması (CPU i5-6600K ile) 20 saatten fazla sürdü. Aynı 660 kareyi GPU oluşturma ile oluşturmak 4 saatten az sürdü (i5-6600K CPU ve GTX 1060 6GB grafiklerle).
Sıralı işlemler CPU için baş belasıdır, ancak işlenmiş görüntülerin paralel oluşturma ile çıktısı alanında GPU çok iyi performans gösterir. Ne olursa olsun, CPU hala biraz oyuncu, ancak GPU’ya öncelik vermek, kısıtlı bir bütçeniz olduğunda çok daha mantıklı.
SSS 4: GPU oluşturma için hangi grafik kartını satın almalıyım? Neden bir AMD kartı almamalıyım?
Hangi GPU’yu tavsiye edeceğime gelince, eğer bir 3D modelleyici ve animatör iseniz (bu makaleyi yazarken) cevabım Nvidia ekran kartı olacaktır.
Neden? Niye? Bölüm 2’nin grafik kartı bölümünde detaylandırdığım gibi, Nvidia GPU hesaplamada güçlüdür ve Coda sistemlerini mükemmel bir destekle yazılıma entegre ederler.
Her yıl donanım bileşenleri öncekinden daha farklı olacak şekilde yükseltilse de, Nvidia GPU’lar daha geniş desteğe sahiptir ve artık GPU oluşturma için daha yüksek performans seçeneklerine sahiptir.
Halihazırda bir AMD kartı satın aldıysanız, yazılımınızı kontrol edin. Bir AMD kartı muhtemelen sorunsuz çalışacaktır.
SSS 5: Oluşturmak için güçlü bir CPU’ya ihtiyacım var mı?
Evet. Bilgisayarınızı 3B sahneler oluşturmak için kullanmak istiyorsanız, güçlü bir CPU’ya ihtiyacınız vardır. CPU oluşturma kullanıyorsanız, kişisel olarak Intel Core i3’ten daha düşük bir şeye gitmenizi önermiyorum.
Daha ayrıntılı ama doğru cevap (ki örnek sistemde yansıttım – uygun maliyetli işleme – bölüm 2’de) CPU’nun her zaman işleme sürecinin önemli bir bileşeni olduğu ve eksik harcanamayacağıdır, ancak bununla çok daha hızlı sonuçlar alabilirsiniz. daha zayıf bir CPU.eğer;
1) Tek başına GPU oluşturmayı kaldırabilecek daha güçlü bir GPU’ya sahip olun.
2) Seçtiğiniz işleme yazılımı GPU oluşturmayı desteklemelidir.
GPU hesaplamayı destekleyen bir uygulama kullanıyorsanız, GTX 1660 ve i3 veya R3 ile GTX 1650 ve i7’den daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. (Not: i5’im GPU oluşturma sırasında ortalama olarak yaklaşık %40 CPU gücü kullanır.)
SSS 6: 3D tasarım yazılımı pahalı mı? Bunun bir alternatifi var mı?
Evet. Pahalıdır, ancak bu miktarda açıklama yeterli olamaz. Sonuçta, bu yazılımla ne tür bir iş yapmak istediğinize bağlıdır, çünkü bu bilgilere sahip olmak, hangi yazılıma ihtiyacınız olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. Sadece bu işi yapmak isteyenler Blender gibi ücretsiz yazılımlarla işlerine başlayabilirler ama profesyoneller ve profesyonel olmak isteyenlerin çantayı gevşetip Cinema 4D ve Ready Maya gibi üst düzey bir yazılım kullanmaları gerekebilir.
Bununla birlikte, çoğu yazılım şirketi, kullanıcıların kendileri için doğru olduğundan emin olmak için yazılımlarını bir süreliğine ücretsiz olarak kullanmalarına izin verir. Halihazırda öğrenciyseniz, doğru yazılımı (veya en azından size uygun olan sürümü) şirketiniz veya üniversiteniz aracılığıyla ücretsiz veya indirimli olarak alabilirsiniz. Denemekten zarar gelmez. Tabii ki, birkaç ücretsiz ve açık kaynaklı parmak izi yazılımı mevcut.
Son olarak Bölüm 4’te (sonraki bölüm) 3D tasarım ve render yazılımı hakkında kapsamlı bilgi alabilirsiniz.
Dördüncü bölüm: 3D tasarım, modelleme ve render yazılımı
Artık bir PC oluşturduğunuza veya en azından ne istediğinizin bir örneğini görselleştirdiğinize göre, bir sonraki adım, bazı 3B tasarım çalışmaları yapmak için bir veya daha fazla program kullanmaktır. Aşağıda, 3D tasarım, modelleme, animasyon ve işleme için mevcut en belirgin yazılımları kısaca gözden geçireceğiz:
Maya
Autodesk tarafından geliştirilen Maya, profesyonel bir 3D grafik modelleme yazılımıdır. Canlı aksiyon filmleri için animasyon özellikleri ve VFX içeren oyun ve film prodüksiyon projelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Maya, eksiksiz yazılım paketinden ayrı olarak satın alınabilen kendi oluşturucu mental ray’a sahiptir.
Maya, diğer toplu satın alma seçenekleriyle birlikte aylık 185 ABD Doları veya yıllık 1.470 ABD Doları karşılığında abonelik olarak satın alınabilir.
Ford Sineması (Sinema 4D)
Maxon tarafından yapılan CinemaFordy, sanatsal modeller ve 3D grafikler oluşturmak için çok ağır bir programdır. Bu yazılım, eğlence endüstrisinin farklı bölümlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Cinema Fordy, rakipleriyle aynı özelliklere sahiptir, ancak sezgisel bir kullanıcı arayüzü tasarımı ve yazılımın kendisinde güçlü bir yardımcı sistem aracılığıyla çok basit bir kullanıcı arayüzüne sahip birçok özel araca sahiptir.
Maya gibi fiyatı da yüksek ancak CinemaFordy, performansı profesyonel 3D tasarım yazılımlarına yakın olan yazılım türlerinden biridir.
Cinema 4D Studio ticari tek kullanıcı hesabının fiyatı 3495 dolar.
Blender – ücretsiz
Blender Foundation tarafından geliştirilen Blender, ücretsiz ve açık kaynaklı bir 3D tasarım programıdır. Blender’ı diğer geliştirici odaklı açık kaynaklı yazılımlar (GIMP fotoğraf düzenleme yazılımı gibi) gibi öğrenmek zordur, ancak fiyatına rağmen hala çok güçlüdür.
Yeni başlayanlar için uygun olmasa da, belirli bir uzmanlık için özel olarak yapılmadığından, henüz ticari uygulamaları kullanmaya hazır değilseniz, onunla çalışmayı mümkün kılar.
Blender’ı Blender web sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
mod
Foundry tarafından geliştirilen Modo, modelleme, heykel, boyama, doku oluşturma, canlandırma ve 3D tasarımlar oluşturma için hepsi bir arada sanatsal bir pakettir. Bu yazılım, birçok yazılıma gömülü fiziksel simülasyonda güçlüdür.
Aslında Modo, tek bir pakette yaratıcı ve kapsamlı bir koleksiyon sunmak istiyor. Elbette kapsamlı olması küçük şeyler yaptığı anlamına gelmez; Örneğin, birkaç yıl önce Neil deGrasse Tyson’ın uzay bilimi belgeselini izlediyseniz, Modo tarafından yaratılmış çok sayıda 3D çalışma göreceksiniz.
Modo business tek kullanıcı hesabı 1799 $ karşılığında satın alınabilir.
ZBrush
Pixologic tarafından sunulan Zibrush, genellikle ticari sanat eserleri ve ürün resimleri oluşturmak için kullanılan bir 3D modelleme ve heykel yapma programıdır. Şirketin pazarlamasının çoğu, 3D modelleme için bir araca ihtiyaç duyan yaratıcı profesyonellere odaklanıyor. Karmaşık modelleme için en uygun olmasına rağmen, oyunlarda ve CGI’da (bilgisayar tarafından oluşturulan görüntüler) de kullanılabilir.
Zbrush 4R7 (4R7) işletme tek kullanıcı hesabı 795 $ karşılığında satın alınabilir.
Sculptris (Sculptris) – Ücretsiz
Pixologic ayrıca yeni başlayanlar için Sculptris adlı daha temel bir 3D heykel programı sunuyor.
AutoCAD
Autodesk’in (Maya geliştiricileri) bir ürünü olan AutoCAD, endüstri alanında, örneğin mimari projelerin ve bilgisayar bileşenlerinin inşası için taslak planların hazırlanmasında birçok uygulaması olan 2D ve 3D tasarım için bir programdır. . En popüler CAD (Bilgisayar Destekli Tasarım) programlarından biridir. Bu tasarım yazılımı profesyonel yazılımlardan biridir; Desteklediği program çeşitliliği ve yüksek fiyatı bu iddianın kanıtıdır.
AutoCAD yıllık 1,610$ karşılığında satın alınabilir; Tabii ki, diğer toplu satın alma seçenekleri de mevcuttur.
Gergedan
Robert McNeel & Associates tarafından geliştirilen Rhinoceros 3D, bir 3D tasarım programı ve özelleştirilebilir cad’dir. Diğer öne çıkan 3D programlar gibi, Rhino da ürün tasarımı, mühendislik ve mimari projelerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu programın uzmanlığı, eğrilerin ve üç boyutlu yüzeylerin matematiksel modellemesidir.
995 $ karşılığında Rhinoceros 3D tek kullanıcılı ticaret hesabı alabilirsiniz.
Çözüm
İyi bir CPU ve ekran kartı alabilmeniz için bir bütçe hazırlayın; Grafik kartının biraz daha önemli olduğunu unutmayın, bu yüzden ona daha fazla dikkat edin. GPU oluşturmadan en iyi şekilde yararlanabilmeniz için Nvidia markasından bir grafik kartı aldığınızdan emin olun.
Bütçeniz kısıtlıysa çift kanallı bir RAM alın, ancak çok fazla RAM’e ihtiyacınız yok (8-16 GB yeterli olacaktır). Bir SSD’ye de yatırım yapın, ancak depolama alanı ekleme konusunda aşırıya kaçmayın.
Kasayı seçerken sistemi olabildiğince serin tutmak için kasa gövdesinin malzemesinin yanı sıra fanların konumunu da unutmayın.
Artık her şeyi öğrendiğine göre, işine başlayabilirsin!