önerilen içerik
En iyi mimarlar

Kenzo Tange’nin mimari eserlerinin biyografisi ve tanıtımı

Kenzo Tange

Tanınmış Japon mimar Kenzo Tange, 4 Eylül 1913’te Osaka’da doğdu. Le Corbusier‘nin eserlerinin etkisi, onda görselleştirmenin ortaya çıkmasına neden oldu. Mimar olmanın çocukken huzursuz hayallerinin çok ötesinde olduğu söylenebilir ama sonunda bu etkiler kendisini 1935’te Tokyo Üniversitesi Mimarlık Okulu’nda mimarlık öğrencisi olarak görmesini sağladı.

Daha sonra 1961’de daha sonra “Kenzo Tange Associates” adını alacak olan “Kenzo Tange Artek” adlı bir kurum kurdu. 1974 yılında emekli olana kadar üniversitede ve şehir mühendisliğinde öğretmenlik yapmaya devam etti.

Kenzo Tange; Mimar
Kenzo Tange; Mimar

Fumihiko Maki, Koji Kamiya, Arata Isozaki, Kisho Kurakawa ve Tane Oki gibi kişiler Taneo Oki) öğrencileri arasındaydı. 1959 yılında “Büyük şehirlerin büyüklüğüne ve konumuna göre yapısı” başlıklı doktora tezini seçti. 1960 yılında, “Tange” grubunun bu şehrin sorunlarına mantıklı cevabı olan Tokyo şehri için sunduğu kapsamlı planla, şehre, şehrin büyümesine ve değişmesine izin veren düşünceli bir doğa kazandırdı.

Kenzo Tange 22 Mart 2005 tarihinde 91 yaşında hayata gözlerini yumdu ve 20. yüzyılın önemli mimarlarından biri mimarlık dünyasından silinip gitti.

İlgili Makaleler: Alvar Aalto’nun biyografisi ve mobilya endüstrisindeki rolü

Tange’nin Tokyo için master planı benzersiz ve çok yenilikçi olduğu için, çok fazla dikkat çekmeyi başardı çünkü yeni fikri, şehrin kıyılardan köprüler, yapay kalıntılar, yüzer otoparklar ve “makro yapılar” yoluyla genişletilmesini içeriyordu.

“. Kısa süre sonra, 1967’de İtalya’nın Bologna kentindeki Fiera eyaleti ve İtalya’nın Catania kentinde 60.000 kişilik yeni bir şehir için başka şehir planlama planları sunması için kendisine başvuruldu. İtalya’da yaptığı birçok faaliyet, Olivetti’nin Japon genel merkezinin tasarımına emanet edilmesine yol açtı.

Kenzō Tange, Hiroşima'nın yeniden inşasından da sorumlu olan Tokyo Üniversitesi'nde yardımcı doçentti.
Kenzō Tange, Hiroşima’nın yeniden inşasından da sorumlu olan Tokyo Üniversitesi’nde yardımcı doçentti.

Tange’ın Amerika’da tamamlanmış tek bir projesi var, o da Minneapolis Sanat Müzesi’nin uzantısı. Bu müze birkaç bölüm halinde tasarlanmış ve inşa edilmiştir ve bu müzenin ana bölümü 1911 yılında neoklasik tarzda tasarlanmıştır. Tange’nin Singapur’da tasarladığı ana ve büyük binalardan bazıları Telekomünikasyon Merkezi ve Teknoloji Enstitüsü (Nanyang), The Overseas, Union Bank GB Building’dir.

İlgili Makaleler: Philip Johnson’ın eserleri Philip Johnson’ın Biyografisi

Tokyo’da Akaska Prince Hotel’in tasarımı o kadar ünlendi ki bu şehrin simgesi haline geldi. Tüm projelerinde görülen genel temayı şu sözlerle ifade ediyor: mimari, insan kalbinin talep ettiği özelliklere sahip olmalı; Ancak basit formlar, boşluklar ve görünümler yine de anlamlı olmalıdır. Bugün, yaratıcı çalışma, teknoloji ve insanlık gibi iki eşzamanlı faktöre bağlıdır.

Kenzo Tange bir Japon mimardı ve 1987 Pitzker Ödülü'nü kazandı.
Kenzo Tange bir Japon mimardı ve 1987 Pitzker Ödülü’nü kazandı.

Gelenek, kimyasal bir süreci hızlandıran ve ilerleten bir katalizör görevi görür, ancak deneyin sonunda izine rastlanamaz. “Gelenek, mimari eserlerin yaratılmasında rol oynayabilir, ancak artık kendi başına yaratıcı olamaz.” Kenzo Tange 22 Mart 2005 tarihinde 91 yaşında hayata gözlerini yumdu ve 20. yüzyılın önemli mimarlarından biri mimarlık dünyasından silinip gitti.

İlgili Makaleler: konsept nedir ve varlığı için ihtiyaç nedir?

1964’te Tokyo Olimpiyat Stadı’nı tasarladı ve yürüttü. 1967 yılında radyo ve televizyon merkezinin inşaatını da tamamladı. 1991’de Tokyo’nun merkez binasını da inşa etti; Bu nedenle Kenzo Tange’nin Japonya’nın ilerlemesinde ve gelişmesinde büyük rol oynadığı söylenebilir. Tangeh, Keshavarz Bulvarı ile Hicab Caddesi’nin kesiştiği noktada (Tarım Bakanlığı’nın önünde ve Hashtroudi Lisesi’nin altında) inşa edilmesi gereken “Tahran Oteli”ni de tasarlamıştı, ancak 1357 devrimi nedeniyle inşaatı tamamlanmadı. ve yarım kaldı.

20. yüzyılın en önde gelen mimarlarından biriydi ve geleneksel Japon stillerini modernizmle birleştirdi.
20. yüzyılın en önde gelen mimarlarından biriydi ve geleneksel Japon stillerini modernizmle birleştirdi.

Kenzo Tange’nin mesleki faaliyeti

Kenzo Tange üniversiteden mezun olduktan sonra Kunio Makawa’nın ofisinde mimar olarak çalışmaya başladı. Çalışırken Mançurya’ya gitti ve bir banka tasarım yarışmasına katıldı. Dünya Savaşı’ndan sonra yüksek lisans öğrencisi olarak okumak için üniversiteye döndü.

Birkaç yıl çalıştıktan ve birçok mimari ödül kazandıktan sonra, 1946’da üniversitede yardımcı doçent oldu ve Tangeh Laboratuvarı adında bir enstitü açtı. Üniversitede uzun yıllar öğretmenlik yaptı ve 1963 yılında İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde profesör olarak öğretimine devam etti. En önemlileri Sachio Otani, Fumihiko Makki, Kisho Kurokawa, Arata Izuzaki ve Hajime Yatsuka olan birçok öğrenci yetiştirdi.

İlgili Makaleler: ekspresyonizm veya devlet odaklı okul

Kenzo Tange mimari tarzı

Kenzo Tange, modernizm ve geleneksel Japon estetiği fikirleriyle çok ilgilendi ve bunları tasarımlarına dahil etti. Mekânsal fikirlerin revize edilmesi, modülerlik ve doku oluşturulması bunlar arasındadır.

Kenzo Tange Bir Japon mimar. ve Pitzker Ödülü sahibi. Yıl. 1987. Öne çıkanlardan biridir. Terin, 20. yüzyılın mimarıydı.
Kenzo Tange Bir Japon mimar. ve Pitzker Ödülü sahibi. Yıl. 1987. Öne çıkanlardan biridir. Terin, 20. yüzyılın mimarıydı.

Kenzo Tange’ın tasarımlarında Japon saraylarında kullanılan kolon ve kiriş sistemini kullandığını belirtmekte fayda var. Tange’nin öne çıkan tasarımlarından biri de şehrin merkezinde yer alan ve her yıl çok sayıda ziyaretçinin ziyaret ettiği Hiroşima Barış Parkı.

İlgili Makaleler: Kübizm nedir ve kübizm resminin ustaları kimlerdir?

Kenzo Tange Ödülleri

Kenzo Tange sanat hayatı boyunca birçok ödül kazanmıştır, bu ödüllerin en önemlileri ve değerlileri arasında şunlar sayılabilir:

  • Pritzker Mimarlık Ödülü
  • AIA altın madalya
  • Praemium Imperiale

Kenzo Tange’nin bazı eserleri:

  • Hiroşima Barış Anıtı Müzesi
  • Yoyogi Uluslararası Stadyumu
  • St. mary’nin kilisesi
  • Akasaka Grand Prince Oteli 1982

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir