önerilen içerik
Yazılım

VectorWorks Nedir? VectorWorks’ün Özellikleri

Vectorworks Nedir?

Vectorworks, mimarlar ve mimarlar için güçlü tasarım yazılımlarından biridir ve aynı zamanda BIM (Building Information Modeling) alanındaki yazılımlardan biri olarak kabul edilir.

Vectorworks yazılımı 1985 yılında Nemetschek Vectorworks tarafından tasarlanmış ve ihracat sertifikası alarak New York şehrinin açık alanlarının tasarım sürecinin bir parçası haline gelmiştir. Autodesk’in rakibi olarak da değerlendirilen bu firma, Autodesk ürünlerine benzer yazılımlar sunduğu için.

Vectorworks programı
Vectorworks programı

Uygulama alanı daha çok teknik tasarım ve 3D modelleme olan bu yazılım, mühendisler, mimarlar, iç mimarlar, peyzaj tasarımcıları ve özellikle ürün ve mobilya tasarımcıları arasında popülerdir. Çünkü Vectorworks yazılımının tasarım sınırlaması yoktur ve aynı zamanda esnek bir 3D modelleme motoruna sahiptir. Ve bu özellik, tasarımcıları ve mimarları bu yazılımın yardımıyla tasarım fikirlerini herhangi bir kısıtlama olmadan çizebilmelerini sağladı.

İlgili Makaleler: VRay nedir? 5 önemli avantaj + işgücü piyasasındaki önemi

Bu yazılımın özel bir yere sahip olduğu alanlardan biri de beyaz eşya ve iç dekorasyon ile sıhhi tesisat ve beyaz eşya üreticileri ile ilgili olup, bu yazılımları ürünlerini tasarlama, tanıtma ve simüle etmede kullanmaktadırlar.

Vectorworks’ün çeşitli sürümleri

Bu yazılım mimari, mekanik tasarım, aydınlatma, orman ve yeşil ortam gibi çevre ve mekan oluşturma gibi farklı versiyonları içermektedir. Tasarımcı, Mimar, Landmark, Spotlight, Fundamentals, Renderworks sağlanmaktadır. Ve en son sürümde tüm bunlar tek bir sürümde bir araya getirildi, böylece kullanıcı yazılımın çalışma ortamını işine göre ayarlayabilir veya bir ortam ve araçtan başka bir ortam ve araca gidip projesini tamamlayabilir.

Nemetschek vectorworks
Nemetschek vectorworks

Yeni sürümlerinde, ortamların ve 3D görüntülerin render kalitesi oldukça iyileştirilmiş ve bu, Autodesk ve AutoCAD yazılımlarından daha kaliteli filmler ve animasyonlar sunmasını sağlamıştır.

İlgili Makaleler: Lumion yazılımı nedir ve kullanımı nedir?

Vectorworks yazılımı tarafından desteklenen biçimler

VectorWorks yazılımı, DXF, DWG, DWF, EPSF, 3DS, PDF, SAT, Shapefile, IGES, Rhino, Parasolid ve…

VectorWorks yazılımının avantajları:

Mühendislik tasarım ortamının (CAD) özelliği, günümüzde iç mimaride yaygın olarak kullanılmayan 3DMAX yazılımının aksine, iki boyutlu ve üç boyutlu olarak profesyonel ve çok yönlü olması iken, bu yazılımın alanla hiç bir ilgisi yoktur. mühendislik ve uygulaması Animasyon ve bilgisayar çerçeveleri yapma alanındaydı.

  • Bina tasarımı, peyzaj elemanları, mobilya, aydınlatma sistemi vb. için uygun mimari nesne kitaplıklarına sahip olmak.
  • Mimarlar ve tasarımcılar için mühendislik araçları.
  • Kabul edilebilir ve kullanımı kolay bir arayüze sahip bir ortama sahiptir.
  • Binalar ve tesisler için iç ve dış dekorasyon tasarım araçlarına sahiptir.

İlgili Makaleler: Sketchup nedir? Sketchup yazılımı hangi alanlarda kullanılır

vektörel yazılım

Vectorworks yazılımı, BIM tabanlı mühendislik tasarımları ve proje modelleme için kullanılan (bu konuda BIM içeriği BIM Nedir? ve BIM BIM sözlüğüne başvurabilirsiniz) yazılımlardan biridir ve kıyasıya bir rakip olarak mimari yazılımlar için düşünülmektedir. AutoCAD yazılımı ve Autodesk Revit Architecture yazılımı gibi.

Vectorworks
Vectorworks

Vectorwork programı Nemetschek firmasının ürünlerinden olup Autodesk yazılım firmasının yazılımları için zorlu bir rakiptir. Nemetschek vectorworks yazılımı, ışın kullanıcılarının ve tasarımcıların istedikleri modelleri ve projeleri daha fazla kolaylıkla tasarlamalarına olanak tanır.

Nemetschek Vectorworks yazılımı, DXF, DWG, DWF, EPSF, 3DS, PDF, SAT, Shapefile, IGES, Rhino, Parasolid vb. gibi çeşitli dosya formatlarını destekler. Günümüzde Vector Work yazılımı, mimari tasarım ve iç dekorasyon oluşturmak ve bina planları tasarlamak için en başarılı ve en iyi yazılım programlarından biridir ve. Lüks oteller, benzersiz koleksiyonlar gibi büyük ve sıra dışı ve zarif projelerin mimari tasarım sürecinde kullanılır ve çoğunlukla kullanılır.Ayrıca beyaz eşya ve iç mekan uygulamaları vb. simüle ürünler. kullanılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir