önerilen içerik
yazılım

Photoshop nedir? + Bu yazılımın çeşitli uygulamaları

Photoshop nedir?

Photoshop, grafik alanındaki yazılım uygulamalarından biridir. Photoshop yazılımının yardımıyla yaratıcı grafik görüntüler oluşturabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere Photoshop’un kullanım alanlarını tanıtacağız.

Photoshop yazılımı, farklı görüntüleri düzenlemek ve görüntülere rötuş yapmak için kullanabileceğiniz güçlü bir grafik yazılımıdır. Bu yazımızda sizlere Photoshop’un ne olduğunu ve ne için kullanıldığını anlatacağız.

Photoshop yazılımının en önemli kullanım alanlarından biri görselleri düzenlemek ve rötuşlamak, görseller için özel şablonlar yapmak, kartvizit tasarlamak, afiş tasarlamak ve hatta reklam broşürleri tasarlamaktır.

İlgili Makaleler: Grafik tasarım nedir? Grafik tasarımcı becerileri

Elbette pek çok Photoshop yazılımı kullanıcısının ortak sorunlarından biri, yazılımın hacminin fazla olması nedeniyle bu yazılımın sisteme yüklenmesi sistemin yavaşlamasına neden olabilmesidir.

Bu, sistem grafik kartı düşükse olur.

Bazı kullanıcılar genellikle bu yazılımın kurulum sürecinde sorun yaşarlar.

Adobe Photoshop nedir?

Photoshop yazılımı, grafik ve hatta animasyon alanında çalışan herkesin acilen Photoshop yazılımı kullanma ihtiyacı duyduğu profesyonel bir editördür.

Ayrıca günümüzde bu yazılımın gücünden dolayı bir grafik yazılımdan daha fazlası olarak değerlendirilebilir ve Photoshop’un iş piyasasındaki özel konumundan dolayı bugün Photoshop’un da bir endüstri olarak değerlendirildiği söylenebilir.

Photoshop yazılımı, RGB, CMYK, Bit Map, Lab vb. renk modlarıyla başa çıkabilir.

Kişisel fotoğraflar, reklam afişleri, kartvizitler, afişler, antetli kağıtlar, yazılım grafik arayüzleri, dergi kapakları, film başlıkları, web sitelerinin grafik ortamı vb.

Photoshop
Photoshop

Hepsinin daha güzel olması ve hatta vücut bulması için Photoshop kullanıcısının astlarından bir kez geçmesi gerekiyor.

İnternette ve çeşitli sitelerde, cadde ve sokak afişlerinde gördüğünüz fotoğrafların çoğu.

Hepsi Photoshop çalışmasıdır! Photoshop ile en basit kişisel çalışmadan en karmaşık grafik çalışmasına kadar her şeyi yapabilirsiniz.

Bu yazılımın araçları ve eklentileri yardımıyla hiç de gerçek olmayan işler üretebilirsiniz.

Ama tamamen doğal görünüyorlar.

Mucize gibi bir şey!!!

Photoshop ile yapıldığı söylenebilir.

Web sitesi şablonlarının temel tasarımı, Photoshop yazılımı ile yapılabilecek diğer önemli etkinliklerden biridir.

Photoshop’un kullanışlı araçlarıyla bir site şablonu tasarlayabilir ve ardından onu koda dönüştürebilirsiniz.

Tabii ki, bunu birkaç basit tıklama ile yapan eklentiler var.

Ancak Photoshop şablonunun koda dönüştürülmesinin genellikle manuel olarak yapılabileceği söylenmelidir.

Belirli ürün veya hizmetlerin reklamını yapmak için web sitelerinde ve bloglarda görüntülenen afişlere ek olarak, bunlar çoğunlukla Photoshop ile yapılır.

Photoshop bile animasyonlu görüntüler üretebilir!

Evet, doğru duydunuz! hareketli resimler, hareketli resimler.

Tabii ki, bu yazılım video ve ses ve video dosyalarını düzenlemez.

İlgili Makaleler: 3d çizim nasıl Yapılır pc | Güncelleme 2022

Ancak animasyonlu Gif görüntüleri gördüyseniz, bunlar Photoshop ile üretilmiş hareketli fotoğraflara bir örnektir.

Belki de bu soru aklınıza gelmiştir, Photoshop ne anlama geliyor? Bu soruya cevaben Photoshop’un kelime anlamı olarak fotoğrafları düzenlemek için kullanılan fotoğraf atölyesi anlamına geldiğini söylemek gerekir.

Genel olarak Photoshop’un statik ve hareketli grafiklerle çalışanlar ve üzerine düşen rolü oynayabilenler için uygun olduğu söylenebilir.

Photoshop uygulamaları

Photoshop’un ne olduğunu öğrendikten sonra ortaya çıkan en önemli konu Photoshop ne işe yarar ve neden bu yazılım kullanılmalıdır?

Genel olarak Photoshop’un kullanım alanları şu şekilde sıralanabilir.

  • Resimleri düzenle
  • Resimlere farklı efektler koymak
  • Resimlerin renklendirilmesini düzeltme ve iyileştirme
  • Görüntüleri birbiriyle birleştirme
  • Web sitesi şablon tasarımı
  • Reklam afişi ve afiş tasarımı
  • Tract ve kartvizit tasarımı
  • Dergi kapak tasarımı
  • Film jeneriği
  • Genel olarak Photoshop’un bir uygulaması olarak bu popüler yazılımın grafik çalışma, tasarım, fotoğraf ve video düzenleme için kullanılabileceği söylenebilir. Bu yazılım web sitesi tasarımı ve reklamcılıkta kullanılabilir.

Elbette Photoshop yazılımının 2020 ve 2021 sürümlerinin farklı yeteneklere sahip olmasına dikkat etmeli ve Photoshop uygulamasına göre en iyi sürümü kullanmalısınız.

Photoshop yazılımının bu sürümleri arasındaki farkı bilmiyorsanız, bu yazılımın farklı sürümlerdeki yeteneklerini öğrenmek için Photoshop 2020 ve 2021 arasındaki farklar hakkındaki makaleyi mutlaka okuyun.

Photoshop CC nedir?

Photoshop CC adını duymuşsunuzdur ya da bu yazılımı indirirken bu başlığa denk gelmişsinizdir ve size Photoshop CC nedir ve Photoshop CS’den farkı nedir diye sorulmuştur. .

Adobe Photoshop CC (Creative Cloud), Photoshop yazılımının güncellenmiş ve gelişmiş sürümüdür. Adobe CS sürümünün ardından Adobe, aylık ve yıllık aboneliklerle sunulan ve ek ücret ödemeden sık sık güncellenen CC sürümlerini tanıttı.

Benzer şekilde, Photoshop CC’de Photoshop CS’de bulunmayabilecek birçok yeni ve güncellenmiş özellik vardır.

İlgili Makaleler: Render nedir? mimaride render | Lumion veya Vray

Photoshop cc, kullanıcıların Photos Lightroom’a erişmelerini ve projelerini sosyal medya ile paylaşmalarını sağlayan gelişmiş bir grafik görüntü düzenleme yazılımıdır.

Photoshop CC ile Photoshop CS arasındaki bir diğer fark ise bu yazılımın aylık aboneliği var her ay satın almanız gerekirken photoshop yazılımı bir kez satın alınıp özelliklerini uzun süre kullanabiliyorsunuz bu da tabii ki telif yasasına riayet edildiği takdirde. !)

Photoshop
Photoshop

Photoshop CC’nin çalışma ortamı daha gelişmiştir ve bu yazılım ile işler daha hızlı yapılabilmektedir. Her ikisinin de çıktıları aynıdır ve seçtiğiniz formata göre Photoshop dosya uzantısı üretilir.

Photoshop ile hangi çıktılara sahip olabileceğinizi bilmiyorsanız, Photoshop’ta çıktı türlerini öğrenmek için Photoshop dosya uzantısı makalesini okuduğunuzdan emin olun.

Photoshop’ta renk modu türleri nelerdir?

Photoshop’un bir başka avantajı da çeşitli renk modlarını kullanabilmenizdir:

  • RGB
  • LABORATUVAR
  • CMYK
  • bit eşlem
  • çift ​​ton
  • gri tonlama
  • HSB
  • Dizinlenmiş Renk
  • çok kanallı

Ofset baskı için CMYK modunu kullanabilirsiniz ve diğer modlara ihtiyacınız varsa özelliklerini kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler: 12 Sert yüzey modellemede 3D Max çizim teknikleri

Photoshop’ta her bir renk modunun ne için kullanıldığını bilmiyorsanız, Photoshop’ta renk modu ile ilgili makaleyi okuyabilirsiniz.

Photoshop’un tarihi

1987’de Michigan Üniversitesi’nde okuyan Thomas Knoll adlı bir kişi, bir bitlik bir ekranda siyah beyaz bir görüntü gösterebildi.

Bu yazılım ilk olarak 1987 yılında Knoll kardeşler tarafından geliştirilmiş ve daha sonra 1988 yılında Adobe Systems şirketine satılmıştır.

Tek renkli ekranlarda gri tonlamalı görüntüleri görüntülemek için basit bir çözüm olarak başladı. John’un teşvikinden sonra, kardeşler tam teşekküllü bir resim düzenleme programı oluşturmak için hem işlerini hem de okullarını bıraktılar.

Photoshop başlangıçta popüler tasarım yazılımı Adobe Illustrator’ın bir alt kümesi olarak tasarlandı ve Adobe’nin ayda birkaç yüz kopya satması bekleniyordu.

Photoshop’un başarısına ilişkin beklentiler, çoğu kişisel bilgisayardan daha fazla bilgisayar belleği gerektirdiğinden, 1990’ların başında kişisel bilgisayarların (PC’ler) programı çalıştırma yetenekleriyle ilgili endişeler nedeniyle azaldı.

Bununla birlikte, yazılım iyi satıldı, daha fazla belleğe sahip yeni bilgisayarların satışını artırdı ve ilk “öldürücü uygulamalardan” biri (donanım satışlarını etkileyen bir program) olarak tanındı.

Photoshop, yayıncılık, web tasarımı, tıp, film, reklamcılık, mühendislik ve mimarlık gibi birçok farklı sektörün ayrılmaz bir parçası haline geldi.

İlgili Makaleler: 10 mutfak ve mobilya çizim programı indir 3d

1995 yılında Adobe, Photoshop’un haklarını Noel kardeşlerden 34,5 milyon dolara satın aldı. Bilgisayarların ilerlemesi ve dijital fotoğrafçılık teknolojisinin gelişmesiyle Photoshop’a talep arttı.

En iyi Photoshop yazılımı hangisidir?

Belki bu soru çok saçma ama kursiyerlerin de aynı soruyu bize sorduğunu düşünürsek bu başlığı seçtik. Aslında asıl soru, Photoshop’un en iyi sürümü hangisi ve işinizi ilerletmek için hangi sürüm kullanılabilir?

Genel olarak her şeyin Photoshop kullanımınıza ve bu yazılımdan nasıl bir çıktı almayı düşündüğünüze bağlı olduğu söylenebilir. 3 tür Photoshop yazılımımız var, bunlar:

  1. Adobe Photoshop Elements: Photoshop’un daha az özelliğe ve hazır efektlere sahip ucuz versiyonudur.
  2. Adobe Photoshop Lightroom: Aşağıdaki iki sürümden daha az özelliğe sahiptir ve bir önceki programa göre daha fazla fotoğraf üzerinde çalışabilirsiniz.
  3. Adobe Photoshop Lightroom: Bu, Farsça yazmayı da kullanabileceğiniz Photoshop yazılımının eksiksiz sürümlerinden biridir.
  4. Adobe Photoshop Extended: Bu, Photoshop’un Farsça yazmayı desteklemeyen en eksiksiz sürümüdür, ancak tüm özellikler buna dahildir.

Genel olarak, en iyi Photoshop yazılımı, uygulamanıza uyan yazılımdır:

  • Basit düzenleme için Photoshop kullanmak isteyen sıradan ve amatör bir kullanıcıysanız, cs5 sürümü sizin için uygun olabilir.
  • Profesyonel iseniz ve Photoshop’un tüm özelliklerini kullanmak istiyorsanız, size CC 2014 sürümünü öneriyoruz.
  • Photoshop’un 3B özelliklerinden yararlanmak için Photoshop’un 2019 sürümünü öneriyoruz.
  • Sisteminiz zayıfsa, örneğin 32 bit bir sisteminiz varsa, Photoshop 2014 gibi daha küçük ve daha hafif sürümler kullanmak daha iyidir.

photoshop pdf nedir

Bu sayfada, Photoshop’un ne olduğu, kullanımları ve olanakları hakkında gerekli tüm bilgilere iyi bir şekilde erişebilmeniz için bir PDF dosyası hazırladık.

Photoshop pdf dosyası nedir indirerek tüm bu bilgilere ulaşabilir ve Photoshop araştırmalarınız için kullanabilirsiniz.

İlgili Makaleler: Sketchup nedir? Sketchup yazılımı hangi alanlarda kullanılır

Herhangi bir bölümde aklınıza takılan bir soru olursa yorum kısmından sorunuzu sorabilirsiniz, hocalarımız en kısa sürede size cevap verecektir.

Photoshop’un Avantajları:

Grafik belgelerle çalışma:

Paletleri düzenleyin, çalışma alanını kaydedin ve yeni grafik belgesi oluşturun ve Bridge yazılımıyla çalışın.

Seçim ve tarama aracıyla çalışma:

Gezgin paletini, seçim araçlarını tanıma, seçim aralıklarını ekleme ve çıkarma ve paylaşma ve…

Kesme ve şekillendirme araçlarıyla çalışma:

Taşı aracıyla çalışma, seçim aralıklarının ve katmanlarının çeşitli yeniden şekillendirme türleri, Kırp, Dilim aracını kullanarak…

Vektör hataları oluşturma:

Şekil almanın ve Şekil ve Özel şekil araçlarıyla çalışmanın, Kalem aracıyla yol oluşturmanın, Ok ile şekli değiştirmenin faydaları

Katmanlarla çalışmak:

Katman oluşturma ve katmanları birleştirme ve Kırpma maskesi oluşturma, Katman Grupları ile çalışma ve Advanced Blending ile çalışma

Renk düzeltmesi:

Otomatik renk seviyesi düzeltmesini ayarlama, Curres’te renk düzeltmesini ayarlama, Ton/doygunluk’ta varyasyonlar ve renk ayarları.

dijital baskı:

Hedef dosyayı açın ve kişisel bir profil kurulumu oluşturun ve görüntüleri ve yazıcı ön ayarlarını etiketleyin, değerlendirin ve yazdırın.

Photoshop
Photoshop

Filtreler uygulanıyor:

Sharpen, Blur, Distort, Render, Noise filtrelerini kullanmak ve katmanlara farklı filtreler uygulamak ve…

Rötuş görüntüleri:

Kırmızı göz düzeltme ve bulanıklık düzeltme ve araçlarla çalışma ve siyah beyaz görüntülerle çalışma ve bulanıklaştırma teknikleri

Birleştirmek:

Bir maske oluşturmak için bir maske ve renk kanalı oluşturun ve katmanları birleştirmek ve katmanları geri yüklemek vb. için maskeleri kullanın.

Photoshop ve InDesign arasındaki fark

Photoshop ve InDesign arasındaki farkı daha akıllıca anlayabilmek için her yazılımın özelliklerini bilmeniz gerekir ki Photoshop ve InDesign’ı daha geniş bir perspektifle karşılaştırabilesiniz.

Bu bölümde size InDesign veya Photoshop yazılımlarının her birine genel bir bakış sunacağız ve son olarak her yazılımın size sağladığı kolaylıkları ve bu yazılımları kullanabileceğiniz projeleri birlikte kontrol edeceğiz.

Photoshop yazılımı

Adobe Photoshop çıktı için farklı katmanları destekler ve RGB, CMYK, CIELAB, nokta rengi ve çift ton gibi farklı renk modlarını destekler. Uygulamaları harika ve bu farklı uygulamalar Photoshop yazılımını grafik alanında ana yazılımlardan biri haline getirmişken, konservatuvar derslerinde bu yazılım sanat derslerinde temel olarak kullanılmaktadır.

İlgili Makaleler: REVİT nedir? 2023 versiyonu çıktı!

Bu program 1988 yılında Thomas ve John Noll tarafından tasarlanmıştır. Resmi çıkış tarihi 1990’ların başında olan Nisan 1989 civarında, geliştirme devam etti ve çeşitli amaçlar için teklifler değerlendirildi. Şubat 1990’da, Photoshop 1.0 nihayet piyasaya sürüldü ve bu da onu endüstride kanıtlanmış yazılımların kesin ve kapsamlı kaynağı haline getirdi.

Photoshop, baskı, web ve mobil uygulamalar için tasarlanmış piksel tabanlı bir görüntü işleme uygulamasıdır. Photoshop’taki güçlü düzenleme araçları, pozlamayı ve renk dengesini düzeltmenize, görüntüleri kırpmanıza ve düzenlemenize, fotoğrafınızdaki renkleri değiştirmenize, bir portredeki veya bir sahnedeki birden çok görüntüdeki kusurları gidermenize olanak tanır.

Photoshop
Photoshop

Photoshop reklam broşürleri, posterler, web tasarımı ve programlarında benzersiz fotoğraflar oluşturmak, logo tasarımı ve fotoğraf düzenleme için kullanılır ve elbette bu programın özel kullanımlarını birlikte inceleyeceğiz.

tasarım yazılımı

Son sürümlerinde çok daha fazla çıktı seçeneği var. Bunu kullanarak e-kitaplar ve profesyonel promosyon tasarımları üretebilirsiniz. InDesign ayrıca Illustrator gibi programlara çok benzeyen vektör tabanlı bir programdır.

InDesign, web sanatçıları, grafik tasarımcıları, yayıncılar ve pazarlama profesyonelleri tarafından ticari sanat eserleri için yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrı olarak veya Adobe Creative Cloud’un bir parçası olarak sunulur. InDesign’da bulunan araçları kullanarak da basit vektörler oluşturabilirsiniz.

Metin, vektörler ve resimler içeren çok sayfalı belgeler tasarlamak ve yayınlamak için InDesign en iyi seçimdir.Bu yazılımda, dergi ve yayın sayfalarındaki metni biçimlendirmek için profesyonel dizgi özelliklerini kullanabilirsiniz. Belgenizi çevrimiçi olarak da yayınlayabilir ve tek tıklamayla paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler: 3d tasarımcılar için bir 3d kat planı çizim programı

InDesign, dijital, basılı ve video ortamları için tasarım endüstrisi standardıdır. Onu Photoshop ve Illustrator’dan ayıran şey, metin kalitesi ve tipografiye odaklanmasıdır. Bu yazılım tek başına profesyonel görüntüler oluşturmak için yeterli değildir. InDesign, çok sayıda sayfayı ve/veya metni işleyebilen, kullanıcıya tasarım ve içerik üzerinde kontrol sağlayan bir sayfa tasarım programıdır. Yaygın biçimlere örnek olarak gazeteler, dergiler, kitaplar, posterler veya metin, resim ve çizimlerin herhangi bir birleşimini kullanan diğer tüm düzenler verilebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Photoshop nedir?

Photoshop yazılımı, grafik ve hatta animasyon alanında çalışan herkesin acilen Photoshop yazılımı kullanma ihtiyacı duyduğu profesyonel bir editördür. Photoshop yazılımı, RGB, CMYK, Bit Map, Lab vb. renk modlarıyla başa çıkabilir. Kişisel fotoğraflar, reklam afişleri, kartvizitler, afişler, antetli kağıtlar, yazılım grafik arayüzleri, dergi kapakları, film başlıkları, web sitelerinin grafik ortamları vb. Hepsi bir kez daha güzelleşmek ve hatta yaratılmak için Photoshop kullanıcısının elinden geçmelidir.

Photoshop’un kullanımı nedir?

Resimleri düzenlemek, resimlere farklı efektler koymak, resimlerin renklendirmesini düzeltmek ve iyileştirmek, resimleri birbiriyle birleştirmek, web sitesi şablonları tasarlamak, reklam afişleri ve afişleri tasarlamak, broşür ve kartvizit tasarlamak, dergi kapakları, film başlıkları tasarlamak vb. Photoshop.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir