Unreal Engine yazılımı nedir? + Enrail Engine’in mimaride uygulanması
Bugünlerde pek çok kişinin sorduğu sorulardan biri de Enrail Motoru nedir? Ve kullanımı nedir? Günümüzde insanların oyun, animasyon vb. render almak için kullandıkları farklı alanlarda birçok yazılım bulunmaktadır. Unreal Engine yazılımı, son birkaç yılda bu yazılımın ücretsiz hale gelmesiyle kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılanan, dünyanın en iyi ve en güçlü oyun yapma yazılımlarından biridir ve kullanımı giderek artmaktadır. Bu yazıda, size bu yazılımı kullanmanın özelliklerini ve avantajlarını tanıtmak için Unrail Engine’i tanıtacağız.Bizimle kalın.
Enrail Engine yazılımı ve geçmişi
Unreal Engine, bugün piyasada bulunan birçok bilgisayar oyununun bu oyun motorunun kullanılmasının sonucu olduğu güçlü bir oyun motorudur. Bu yazılım Epic Studio tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir ve başlangıçta UDK olarak biliniyordu. Unreal’ın ilk sürümü 1998’de piyasaya sürüldü ve bu sürüm, oluşturma, çarpışma algılama, yapay zeka, görünürlük, ağ oluşturma, komut dosyası oluşturma ve dosya sistemi yönetimini eksiksiz bir motorda birleştirebilen ilk oyun motorlarından biriydi.
İlgili Makaleler: Rhino yazılımı nedir + uygulama ve özellikler + oluşturulmuş projeler
Unreal, geçtiğimiz yıllarda güçlü Epic programcıları ekibi tarafından geliştirildi ve geliştirildi ve bugün dünyanın en güçlü oyun motorlarından biri olarak biliniyor. Bu yazılım ücretsizdir ve bu birçok kullanıcının dikkatini bu yazılıma çekmiştir.Ayrıca bu oyun motoru, oyun yapımcılarının fikirlerini gerçeğe dönüştürebilecekleri, oyun endüstrisinde ihtiyaç duyulan en eksiksiz araçların bir koleksiyonudur.
Bu oyun motorunu kullanan oyun yapımcıları artık herhangi bir eklentiye veya harici araca ihtiyaç duymayacak çünkü Unreal, oyun yapımcılarının ihtiyaçlarını tamamen karşılayacaktır.
İpucu:
Unreal oyun motoru, oyun sektörünün büyüklerinin tercihi ve birçok PlayStation, XBOX, Nintendo, Android ve IOS oyunu çok güçlü Unreal Engine kullanıyor.
Enrail Motoru Uygulaması
Unreal Engine yazılımı daha önceki bölümlerde de anlattığımız gibi oyun yapımcılarının ve bu alana ilgi duyanların oyun yapmak için kullandıkları güçlü bir oyun motoru olmasının yanı sıra bu özelliğinden dolayı daha birçok alanda da kullanılmaktadır. Günümüzde Enrail’in benzersiz yetenekleri, bu yazılımdan tıp, askeri, havacılık ve otomobil alanında mimari tasarım ve proje sunumu, film ve animasyon üretimi, özel efektler, doğru simülasyonlar gibi çeşitli alanlarda sanal oluşturmak ve oluşturmak için kullanılır. gerçeklik projeleri. Aşağıda, bu yazılımın mimari alanındaki benzersiz uygulamasını tartışacağız.
Mimaride gerçek dışı motor
Unreal Engine yazılımı, mimarlık alanında da proje sunmak için kullanılan gelişmiş bir 3D Real-Time aracıdır.Bu yazılımın özellikleri son yıllarda birçok tasarımcı ve mimarı ve hatta işvereni bu yazılımı beğendirmiştir.Uygulama ilgi görmektedir. . Unreal, mimarlık alanında diğer oyun yapma yazılımlarına göre daha fazla ilgi gördü ve bu popülarite, bu yazılımın işleyebilme kabiliyeti ve olağanüstü bir şekilde animasyon şeklinde işleri kısa sürede sunabilmesinden kaynaklanmaktadır.
yazılımın en önemli avantajlarından biri Anril mimari bir motordur. Bu oyun yapma yazılımının bir diğer avantajı da mimarlar için sanal gerçeklikte çalışma sunabilme imkanıdır.Yukarıda belirtilenlere ek olarak, Enreal ve KS Group (Viri rendering motorunun üreticisi) arasındaki işbirliği, nesneler oluşturma ve Hazır sahneler oluşturma neden olmuştur. Unreal Engine yazılımının gücünü diğer yazılımlara göre önemli ölçüde artırmaktadır.Mimaride animasyon, mimari projeler için en çekici sunum yöntemlerinden biridir ve işinizi piyasadaki diğer yazılımlardan bir adım öne geçirir.
Anrail Engine’in yetenekleri ve özellikleri
İlgili Makaleler: Sketchup nedir? Sketchup yazılımı hangi alanlarda kullanılır
Yazılım ücretsizdir ve lisans gerektirmez:
Unreal Engine yazılımının dikkat çeken özelliklerinden biri de 2015 yılından itibaren ücretsiz olarak herkesin kullanımına sunulan bu yazılımın ücretsiz olmasıdır. Unreal Engine’in orijinal sürümünü kullanarak herhangi bir hata ve bug olasılığını en aza indirin ve bu yazılımın tüm seçeneklerini ve olanaklarını eksiksiz kullanın. Ayrıca Epic Game’in desteği ve otomatik yazılım güncellemeleri ile olası programlama hataları çözülecektir.
Çapraz Platform
Unreal Engine, bu yazılımdan diğer sistemler için çıktı alabilmeniz için size bu imkanı sağlar. Bu yazılım aşağıdaki platformlarda çıktı alma yeteneğine sahiptir:
işletim sistemleri:
- Microsoft Windows
- MacOS
- Linux
- iOS
- android
- HTML5 (tarayıcıda çalışan oyunlar ve web projeleri)
konsolların yanı sıra
- Nintendo Anahtarı
- PlayStation
- XBOX
- Stadyum
Ve sanal gerçeklikte:
- Sihirli Sıçrayış
- HTC Vive
- göz
- PlayStation VR
- OSVR
- Samsung Gear VR
- Sanal Mercek
- Ve…
Taslak
Bu yazılımın diğer özellikleri arasında hazır kodlar ve betikler olan Blueprints’i kullanabilme özelliği yer alır. Projeyi programlama kodu yazmadan yapabilirsiniz.
İlgili Makaleler: 3D max nedir? Kullanımı nedir? [Göçmenlik] + avantajları ve dezavantajlarındaki rolü
C++ programlama dili desteği
Programlama dilini öğrendiyseniz daha profesyonel projeler, oyunlar ve kendi blueprint’lerinizi üretebilirsiniz çünkü bu yazılım C++ programlama dili üzerine kuruludur ve bu programlama dilini kullanan kullanıcılar bilirlerse bu özelliği projelerinde kullanabilirler. C++ kaynağına tam erişim ile bu oyun motorunu özelleştirebilirsiniz.
Unreal Engine’de Modelleme:
Unreal Engine, mimarlık dünyasına girmeden önce oyun motoru olarak kullanılıyordu. Bildiğiniz gibi, bu yazılım oyun yapmak için tasarlanmıştır, bu nedenle sahne modelleme veya nesne oluşturma için planlanmamıştır. Ancak varsayılan olarak, bu yazılım sahne testi için temel nesneler oluşturma yeteneğine sahiptir, ancak bu özellik tamamen temeldir ve içinde sahneler ve hatta karmaşık nesneler oluşturmak mümkün değildir. Ancak Unreal, sahnede kolayca kullanabileceğiniz geniş bir araç ve nesne kitaplığına sahiptir.
Bu yazılımda modelleme yapıp istediğiniz modeli girdikten sonra render motoru olarak Unreal kullanabilirsiniz ancak bu yazılımı kullanmadan önce minimum 3D Max, Maya. , Zibrush vb. .Unreal Engine, LOD kullanarak nesnelerin gereksiz ayrıntılarını ve gizli çokgenlerini kaldırır, böylece nesneler daha iyi performans için optimize edilir.Unreal Engine yazılımı, hepsinden modellenmiş dosyaları kabul edebilir.Modelleme yazılımına sahiptir ve model dosyasına en ufak bir zarar vermez.
Dünyanın önde gelen işleme motorları için destek
Mimarların projeleri sunmak için bu yazılımı kabul etmesi nedeniyle, V-Ray render motorunun üreticisi Chaos, bu yazılımın olağanüstü render yeteneklerinden mahrum kalmaması için Unreal Engine için bu render motorunu sundu. Houdini işleme motoru, Unreal Engine kullanıcıları için ücretsiz olarak da mevcuttur.
İlgili Makaleler: AutoCAD nedir ve ne işe yarar?
Farklı programlar ve formatlar için destek
Bu yazılımı kullanan birçok kullanıcı ve mimar ilk olarak 3Ds Max, Maya, Blender, Zbrush, Cinema4D, Catia, Revit, Sketch Up, Rhino, Solid Works vb. , ardından sunum için Enrail Engine yazılımına girerler.
Gerçekçi ortamlar oluşturma
Unreal Engine’in Unreal Editor, Scalable Foliage, Peyzaj ve Arazi Araçları, Su Sistemi, Gökyüzü Bulutu ve Ortam Aydınlatması, Su Sistemi vb. benzersiz özelliklerini kullanarak çok gerçekçi ortamlar oluşturabilirsiniz.
profesyonel aydınlatma
Aydınlatma alanında, Unreal Engine, Veery ve Corona gibi dünyanın en güçlü mimari render motorları gibi çalışmakta ve son derece profesyonel ve fiziksel aydınlatma parametrelerini tasarım için ve kullanıcılarının hizmetine sunmuştur. Bu aydınlatma sistemini kullanarak iç ve dış ortamları gerçekçi bir şekilde aydınlatabilirsiniz. Enril aydınlatmada ışık dağılımı tamamen fiziksel olup tüm nokta, ortam ve HDRI ışıklarını destekler.Bu yazılımda aydınlatma ve ışık pişirme tamamen gerçekçi bir şekilde yapılır bu yazılımın çıktılarının kalitesine önemli etkisi vardır. Yazılımı vardır.
somutlaştırma
Tasarımlarınızı modelledikten sonra 3D modeli Anrail yazılımına aktararak Anrail’in materyalleştirme özelliğini kullanabilir ve Material Editor’ü kullanarak renk, doku, yansıma, şeffaflık gibi tüm malzeme parametreleri üzerinde tam kontrol sahibi olabilirsiniz. .projede.Dikkatli olun..
Unreal Engine’de Animasyon
Unreal Engine’de animasyon diğer yazılımlarda olduğu gibi iki kısma ayrılmıştır, birinci kısım kameranın sahne içerisinde farklı yön ve açılarda hareket ettirilmesiyle yapılan kamera animasyonunu, ikinci kısım ise nesnelerin kendilerinin hareket etmesini içeren animasyonları içermektedir. ve hareketleri… Sahnede olacak. Rüzgar nedeniyle çimlerin hareket etmesi veya bir arabanın cadde veya yolda hareket etmesi gibi.
Unreal Engine’deki animasyonun en önemli avantajlarından biri, 3D Max gibi benzer yazılımlardan çok daha hızlı yapılan basit düzenlemeleridir. İşleme, Unreal motoru tarafından hibrit bir şekilde yapılır, yani işlemede CPU’ya ek olarak grafik kartı da kullanılacaktır. Gerçek fiziğe dayalı güzel animasyonlarla tamamen dinamik bir ortam yaratmak, bu işleme motorunun benzersiz özelliklerinden biridir.
İlgili Makaleler: Lumion yazılımı nedir ve kullanımı nedir?
Hazır nesneleri kullanabilme
Unreal ve Viry render motorunun üreticisi ChaosGroup’un işbirliği ve bu seri için hazır nesne ve sahnelerin oluşturulması bu programı daha güçlü hale getirdi. Büyük ve ünlü Evermotion şirketinin, Archmodel ve ArchInterior’ın mimarisinde ve üretiminde Enrail Engine’e olan güveni ve kullanımı, hazır modeller ile bu işleme motoru arasında daha fazla entegrasyona da yol açtı.
SG çıkışı
Unreal Engine yazılımı, sanal gerçeklik kulaklıklarını destekleme ve kullanıcıyı programın içine yerleştirme ve çevre ile dinamik olarak etkileşime girme yeteneği sağlar.
Post prodüksiyon sistemi (PostProcess)
Unreal Engine ayarlarında, son görüntünün kalitesini düzeltmek ve iyileştirmek için, tüm sahnelerin sisteminden kullanabileceğiniz Photoshop gibi harici programlar kullanmadan parlaklık, renkler, kontrast vb. HDR çiçeklenme, mercek parlaması gibi efektler Alan derinliği, renk sapması ve otomatik pozlama kullanın.
Gerçek Zamanlı Görüntü İşleme Sistemi
Render yapmadan ve zaman kaybetmeden gerçek zamanlı görüntü işleme sistemi, proje üzerinde render süresine ve Don’t için ayrı bir zamana ihtiyaç duymadan gerçek zamanlı olarak ışık ve malzeme uygularken değişiklikleri görebilmeniz bu yazılımın en önemli özelliklerinden biridir. tek çekimlik görselleştirmeler ve animasyonların hesaplamalarını dikkate alın. Anreal Engine’in işleme kabiliyetleri ve yetenekleri, benzer yazılımlara göre çok kısa sürede animasyon sunabilmesi, mimarlara ve mekanlara sanal gerçeklikte çalışma sunabilmesi, son derece büyük bir istatistiki verinin elde edilmesinin en önemli nedenlerindendir. topluluk zaten Unreal Engine gibi yazılımlara yol açtı.
İlgili Makaleler: Photoshop nedir? + Bu yazılımın çeşitli uygulamaları
Peyzaj ve Peyzaj Oluşturma
Bu yazılım, topografyada benzersiz Yer Değiştirme sistemi ile birlikte farklı dokuları boyama ve birleştirme becerisiyle nesneleri yayarak ve düzenleyerek projelerinizin arka planını hızlı bir şekilde oluşturabileceğiniz eksiksiz ve yüksek kaliteli bir peyzaj ve yeşil alan nesneleri koleksiyonuna sahiptir. .yapılmış Alanı inşa etmek için mevcut olan tüm nesnelerin boyutu ve malzemesi değiştirilebilir.
Bu yazılımın diğer özellikleri ve yetenekleri şunları içerir:
- Görsel efektler oluşturmak ve düzenlemek için VFX ve Parçacık Sistemlerini kullanma
- Ses kalitesini artırmak için Unreal Audio Engine kullanma
- Görüntünün gerçekliğe doğru gösteriminde büyük bir dönüşüm yaratan PBR (Fiziksel Tabanlı İşleme) gölgelendiricinin kullanılması.
- Bu programdaki içerik klasör sistemini (Content Browser) kullanarak istediğiniz araçlara erişiminiz daha kolay olacaktır.
- Optimize edilmiş modeller, hazır kodlar, optimize edilmiş ve çalışmaya hazır malzemeler vb. dahil olmak üzere pazarların ve hazır ekipmanların varlığı.
- Kullanıcı ve ortam arasında tek bir satır kodlama olmadan etkileşimli bir ortam tasarlamak ve oluşturmak