önerilen içerik
BinaYazılım

+19 mimari portfolyo örnekleri – Mimari portföy nedir?

mimari portfolyo örnekleri

Mimarlık portföyü (İngilizce: Mimarlık portföyü), bir mimarın veya mimarlık öğrencisinin sahip olması gereken en önemli araçlardan biridir. Aslında portföy, düşüncelerinizi ve tasarım sürecinizi temsil eden bir albümdür. Bu albüm eskizler, resimler ve metinler içerebilir. Elbette zaman çizelgeleri, geçmişler, deneyimler, beceriler ve mimari yöntemler gibi şeyler de dahil edilebilir.

Bu yazıda, bir mimari portföy tasarlamanın ve oluşturmanın çeşitli yönlerini tartışacağız. Daha basit bir ifadeyle, bir uygulama için mimari portföyünün, genç bir mimar ve iş arayan bir portföyden nasıl farklı olduğunu size anlatacağız ve her birinin adımlarını ve ipuçlarını tartışacağız.

Teori özgeçmişini mimarlık portföyünüze eklediğinizden emin olun.
Teori özgeçmişini mimarlık portföyünüze eklediğinizden emin olun.

Mimari portföy nedir?

Mimarlık portföyü, bir mimar veya mimarlık öğrencisi için mevcut olan ve yardımıyla becerilerini veya hizmetlerini izleyicileriyle paylaşabileceği en yararlı belgelerden biridir. Muhtemelen çok iyi bildiğiniz gibi, bu beceriler ve hizmetler çok çeşitlidir. Bir mimarlık ofisinde iş pozisyonu almak veya bir işverene belirli bir proje sunmak için kullanılabilirler.

İlgili Makaleler: minimalizm tarzı Mimaride minimalizm nedir?

Bu madalyonun diğer tarafında, prestijli üniversitelerden mimarlık alanında göç ve kabul anında görünür olacaktır. Dürüst olmak gerekirse, Applay için mimari portföy, başarınızda veya başarı derecenizde önemli ve etkili bir rol oynayacaktır. Bu nedenle, iyi bir üniversiteye girmeyi düşünüyorsanız, profesyonel bir mimarlık portföyü tasarlamaya ve oluşturmaya odaklanmalısınız. Elbette bu odağın derinliğinin ve zenginliğinin başarılı mimari portföy örneğini incelemekle artacağını söylemeye gerek yok. Bunun yanı sıra geri bildirim deneyimlerini kullanmak da yolunuzu kısaltabilir!

Mimari portföy türleri

Neden bir portföye ihtiyacınız var? Basit bir soru gibi görünebilir, ancak neden ve neden bir portföy oluşturmak her şeyden çok düşünmeniz ve cevaplamanız gereken en önemli sorudur. Daha spesifik olarak portföy tasarlama ve oluşturma yolunda atacağınız adımların temelinde bu sorunun cevabı yatmaktadır. Her görüntü, her satır, her kelime aynı cevapla yolunu bulur. Aksi takdirde, dağınık bir portföy elde edersiniz; Kitleniz için de açık olacak bir şey.

Portföy, mimarlık öğrencilerinin başvuru belgelerinin en önemli parçasıdır.
Portföy, mimarlık öğrencilerinin başvuru belgelerinin en önemli parçasıdır.

Cevabınız nedir?

Hala net ve spesifik bir cevaba ulaşmadıysanız, portföy tasarlamak ve oluşturmak için 4 ana nedeni okumak yolunuzu daha net hale getirecektir.

İlgili Makaleler: rönesans dönemi sanatçıları | Mükemmelliğe ulaşan 16 ünlü Rönesans sanatçısı

1. İş veya profesyonel portföy

İster yeni bir iş arıyor olun, ister yeni fırsatlar için çalışmalarınızdan bir portföy oluşturun, portföyünüz becerilerinizi, profesyonel ilgi alanlarınızı ve ders dışı çabalarınızı sergilemenize yardımcı olacaktır. Hedef iş pozisyonunuz için gerekli becerilere sahipseniz, bir portföy, işverenlerin sizi hızlı bir şekilde tanımlamasına yardımcı olur.

Kariyer portföyünün uygulanması:

  • ilk işi bul
  • iş değişikliği
  • üniversite işi
  • yıllık rapor
  • LinkedIn entegrasyonu

2. Bilimsel veya akademik portföy

Özellikle mimarlık mesleğinde bir portföy sahibi olmak, yeni bir kolej veya üniversite programına başlamak için neredeyse her zaman bir gerekliliktir. Portföy gönderme kriterleri başvurduğunuz seviyeye (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora) göre değişiklik gösterecektir. Ancak portfolyo, bir akademik kurum için kilit bir belgedir.

Bilimsel veya akademik portföyün uygulanması:

  • Lisans eğitimi için başvuru
  • Lisansüstü eğitim için başvuru
  • Doktora programı başvurusu
  • teklif
  • Burs
  • bağışlar
  • ödüller

İlgili Makaleler: iskandinav mutfak sahip olmanın 5 yolu

3. kayıt portföyü

Tüm çalışmalarınızın zihninizde onu oluşturduğunuz günkü kadar net olduğundan oldukça emin olsanız bile, bir portföy, projelerinizi kataloglamak için harika bir yol olabilir. Bu, iki temel nedenden dolayı lehinize çalışabilir: 1. Portföy oluşturma süreci, çalışmanızı tutarlı bir şekilde düzenlemeniz için sizi zorlar 2. Bir portföyünüzün olması öngörülemeyen durumlara (iş kaybı, ödül teslimi veya tavsiye) uyum sağlamanıza olanak tanır.

Kayıt portföyünün uygulanması:

  • Geçmiş çalışmaların arşivi
  • Okul çalışmasını biçimlendirme
  • Test sonuçlarının sunumu
  • portföy oluşturma eğitimi
  • Tek bir önemli projenin sunumu
Mimari portföy, okumak veya iş bulmak için fikirlerinizi, tasarım sürecinizi, iş deneyiminizi ve yaratıcı çalışmalarınızı gösterir.
Mimari portföy, okumak veya iş bulmak için fikirlerinizi, tasarım sürecinizi, iş deneyiminizi ve yaratıcı çalışmalarınızı gösterir.

4. kişisel portföy

Büyükannen ne yaptığını biliyor mu? Bahse girerim biliyordur ama muhtemelen sizin bir mimar ve tasarımcı olarak sahip olduğunuz teknik geçmişe aşina değildir. Portföyünüz, kendinizi meslek dışında başkalarına anlatmanın en kolay yolu olabilir; Gerçekte ne yaptığınızı açıklayın. Bu tür portfolyoları hayal etmek için sehpanın üzerindeki kitapları düşünebilirsiniz. Bu tür bir portfolyo, işe doğrudan bir bakış sağlayabilir. Temel fikirleri başkalarına açıklamak yerine öncelikle fotoğraflara, diyagramlara ve eskizlere odaklanır.

Kişisel portföy uygulaması

  • Akrabalara ve arkadaşlara gösterecek bir şey
  • Çalışmanızın sehpa versiyonu
  • Bugüne kadarki kariyer başarılarınızın bir kaydı

Portföy oluşturmak için şüphesiz daha fazla neden olsa da bunlar en alakalı olanlardır. Ancak, bir portföy oluşturmak için asgari nedeninizi belirleyene kadar süreçte daha fazla ilerlemeyin. Yukarıdaki nedenlerden bazılarının bir kombinasyonu olabilir, ancak net bir hedef, ilerlerken kendinize hatırlatmanız gereken şeydir.

İlgili Makaleler: minimalist yatak odası | Sade ve minimalist bir yatak odasına sahip olmak için fikir

İş başvuruları için mimari portföyün temel kuralları

ilk portföy

Diyelim ki bir mimarlık firmasında pozisyon arıyorsunuz. Çoğu mimarlık ofisi, sürecin en başında özgeçmişinizi ilk portföy örneğiyle birlikte göndermenizi ister. Böyle bir durumda pdf mimarisi portföyü sağlamak bir çözüm olacaktır. Tavsiyemiz, ilk mimari portföyünüzü üç ila beş A3 veya A4 sayfası üzerine ayarlamanızdır. Proje seçimi konusunda kararsızsanız, firmanın çalışma alanına en uygun projeleri seçmeye çalışın! Sunulan proje sayısı hakkında endişelenmeyin. Birincil mimari portföyü, işinizin niceliğini değil niteliklerini ölçmek içindir! Yani sayfa başına bir veya iki tasarım (veya harita) yeterli olacaktır.

Bir iş pozisyonu geniş çapta ilan edildiyse, başvuranların sayısının şaşırtıcı derecede yüksek olması muhtemeldir. Bu nedenle sunulan belgelerin kısa tutulması hakimlerin dikkatini çekebilir. Bu, yüz yüze görüşmeye davet edilme şansınızın artacağı anlamına gelir.

Aşağıdaki mimari portföy örnekleri, işin biçimini, boyutunu ve miktarını ölçmek için iyi örneklerdir. Bu yüzden çalışmalarını ve incelemelerini daha sonraya ertelemeyin.

ana portföy

İlk mimari portföyü, yüz yüze sınava girmeniz için kapıları açacaktır. Ancak, belirli bir iş pozisyonuna uygunluğunuzu kanıtlama sorumluluğunu taşıyan ana portföyünüzdür. Özgün mimarlık portföyü, profesyonel yaşamınızda geçirdiğiniz tüm deneyimleri, portföyleri ve trendleri içerir. Bu nedenle, ister bireysel ister grup halinde çalışmış olun, ana mimari portföyü, çalışma hayatınızdaki tüm anılarınızı ve deneyimlerinizi gözden geçireceğiniz yerdir.

Ancak ilk işini arayan öğrenciler için özel bir önerimiz var! Mimari portföyün görünen ve görünmeyen tüm yönleri üzerindeki ustalığınızı göstermeye çalışın. Neden? Çünkü işveren, iş piyasasını doğru anladığınızdan emin olmak istiyor. Ayrıca bu alanın tüm adımlarını ve hatta yönetmeliklerini de biliyorsunuz. Mimari portföyünüzü zenginleştirebilecek bir başka yaratıcı aktivite de kişisel gelişim zaman çizelgesi oluşturmaktır. Bu şekilde, hakeminize veya işvereninize tek bir ayı boşa harcamadığınızı ve her zaman büyüyüp geliştiğinizi söyleyebilirsiniz!

İlgili Makaleler: iskandinav yatak odası + Fotoğraflar, özellikler ve düzen ilkeleri

Ancak profesyoneller için hikaye farklı. Farklı şantiyelerde ve uygulanan projelerde bulunma deneyimi, mimari portföylerinin zenginliğine katkıda bulunmak için daha önemlidir! Ancak profesyonellere, öğrencilik günlerinde iş deneyimleri (hatta tasarım) varsa, çalışmalarını ve sonuçlarını portföylerine yansıtmalarını da öneriyoruz. Çoğu işverenin, çalışanlarının öğrenci deneyimlerini incelemekle çok ilgilendikleri deneyimle kanıtlanmıştır!

Aşağıdaki resim, bir mimari portföy oluştururken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair net bir örnektir. Burada bir projenin ana hatları, çeşitli planları ve ince detayları açık ve öz bir şekilde görüntülenir.

Mimarlık portföyü, insanların uygun bir iş bulmak ve yurtdışındaki üniversitelerden kabul almak için kullandıkları başarılar ve etkinlikler topluluğudur.
Mimarlık portföyü, insanların uygun bir iş bulmak ve yurtdışındaki üniversitelerden kabul almak için kullandıkları başarılar ve etkinlikler topluluğudur.

Mimarlık öğrencileri ve stajyerler için mimari portfolyo tasarımında önemli noktalar

Eğer bir mimarlık öğrencisi veya stajyer iseniz, portföyünüzü tasarlarken bir noktayı göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca portföyün vurgusu, mimari düşünce alanındaki yetenekleriniz üzerinde olmalıdır. Daha spesifik olalım. İşvereniniz veya portföy incelemeciniz muhtemelen son modeli görmek istemez. Bunun yerine onu cezbeden şey sizi sonuca götürecek olan süreçtir. Buna ek olarak, aşağıdaki noktaları aklınızda bulundurun:

Yürütülen bir projeniz varsa, onu sunarak mimari portföyünüzü başlatın.
Mükemmel olduğunuz beceri veya becerileri göstermeye odaklanın.

Bir öğrencinin veya stajyerin el çizimlerinin bir portfolyo inceleme uzmanı için her zaman çekici olduğunu unutmayın.

İlgili Makaleler: iskandinav tarzı mobilya | İskandinav tarzında iç dekorasyon tasarımı

Yazılım becerilerinizi olağanüstü bir şekilde sergileyin. İster CAD’de uzman olun, ister 3D modelleme veya BIM’de yetenekli olun!

Araştırma veya çalışma yayınladıysanız ya da bir ödül kazandıysanız bile bunu mimari portföyünüzde vurgulayın.
Mimarlığı tamamlayıcı beceriler öğrenmek için dünyayı keşfetmek mi? Bu harika. Keşiflerinizi mimari portföyünüze yansıtın.

Genç mimarlar için mimari portföy tasarımında önemli noktalar

Genç bir mimarın mimari portföyü, mimari becerilerinin tüm yelpazesini yansıtmalıdır. Yani bu bağlamda, sadece daha az değil, daha çok daha iyidir.

Genç bir mimar olarak kendinize bir mimari portföy oluşturmak istiyorsanız, bir numaralı kuralı doğru bir şekilde uygulamalısınız. Bir projenin uygulanmasında sizi destekleyen herkesin rolünü unutmayın. Ayrıca, genç bir mimar olarak rolünüze yeşillik eklemenize gerek yok. Çünkü abartılar hakimin görüşünü tamamen değiştirebilir. Bunun yerine, mimari süreçteki rolünüzü olabildiğince dürüstçe tanımlayın.

Mimarlar ve Şehir Plancıları Enstitüsü’ndeki deneyimlerimize dayanarak, iddialı notlar yerine tasarım sürecine ilişkin görüşlerinizi mimari portföyünüze dahil etmenizi tavsiye ederiz. Öte yandan, işinizde bilgisayar müdahalesi olmadan en az bir manuel tasarım örneğine sahipseniz fena değil.

İlgili Makaleler: +39 Mutfak dekorasyonu + yeni mutfak dekorasyonu modelleri

Orta düzey mimarlar için mimari portföy tasarımında önemli noktalar

Tüm deneyimler yerine, en iyi çalışmanızı bir mimari portföyde sergilemeye odaklanın.
Profesyonel bir fotoğrafçı tutarsanız ve ondan bitmiş projelerinizin fotoğraflarını çekmesini istemeniz fena değil.
Orta düzey bir mimarın mimari portföyü, onun mantıksal düşüncesini ve mimari bilgisini sergilemek için bir sahne olmalıdır.

İşinizde modern ve güncel teknolojileri kullanıyor musunuz? Onları vurgulayın.

Kıdemli mimarlar için mimari portföy tasarımında önemli noktalar

  • Mimar olmak yetmez, pazarlamacı da olmak gerekir.
  • Web sitenizin sizin için konuşmasına izin verin.
  • Müşterilerinizin memnuniyetini mimari portföyünüze yansıtın.
  • Yeteneklerinizi göstermek için profesyonel bir fotoğrafçıdan yardım alın.
  • Kişisel markanıza yatırım yapın.

İlgili Makaleler: bitüm nedir?! Ve hangi malzemelerden elde ediliyor?!!

Akademik uygulama için mimari portföyün ana kuralları

Eğitim göçü ile ilgilenenler, özellikle mimari uygulamalarla ilgilenenler, bir gerçeği akılda tutmalıdır. Yürüdükleri yol oldukça rekabetçi. Bu nedenle, jüriye sunmadan önce portföyünüzün en iyi durumda olduğundan emin olmanız gerekir. Ancak soru şu ki, böyle bir kesinliğe nasıl ulaşılabilir? Tecrübe bize, başarılı bir mimari portföy tasarlamada 4 temel faktörün rol oynadığını kanıtladı. Bu faktörler şunları içerir: tasarım stratejisi, içerik, sunum türü ve son olarak mimari portföyünüzün nihai karakteri! Aşağıda, sizi bu dört unsurun ayrıntılarıyla tanıştırmaya çalışacağız.

Yakın zamanda göç etmeye karar verdiyseniz ve eğitim başvurusunda bulunduysanız ve kafa karışıklığıyla karşı karşıyaysanız veya toplamanız gereken belgeler hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz, nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız veya bu yolu nasıl başarıyla tamamlayacağınızı bilmiyorsanız, Mimarlar ve Kent Yapıcıları Derneği’nin uzman ekibi yol boyunca yanınızda olacak. Zihinsel sorularınıza net bir cevap verebilir ve başarınız için daha net bir yol çizebiliriz. Öyleyse, Mimarlar ve Şehir Plancıları Derneği’nin deneyimli uzmanlarının rehberliğinden ücretsiz olarak yararlanmak için mimari uygulama danışma linkine tıklayın.

1. Portföy tasarım stratejisi

Misyon

Portföy tasarımına başlamadan önce, bir teklifin ana hatlarını belirlemeniz gerekir. Bir insan, genç bir mimar ve geleceğin mimarlık öğrencisi olarak dünyaya ne söylemek istiyorsunuz?

İlk adımı sizin için daha fazla açalım. Mimari portföyünüzü tasarlamaya başlamadan önce, hatta projelerinizi seçmeyi düşünmeden önce, daha önemli bir adım atmanız gerekiyor. Bilgisayarınızın başına oturun. Ya da daha geleneksel biriyseniz, bir kalem ve kağıt alın ve amaç beyanınızın taslağını oluşturun. Kendinize karşı dürüst olmaya çalışın ve hangi özelliğinizin sizi daha özel ve farklı kılacağını anlayın. Tabii unutmayın ki bu beyan mimarlık başvuru sürecinde oturan hakimlere sunulmayacaktır. tamamen ters! Zihinsel bir yapı oluşturmanıza, büyüme yolunuzu belirlemenize ve kaybolmaktan ve zaman kaybetmekten kaçınmanıza yardımcı olur.

İlgili Makaleler: +43 oda tasarımları | Modern lüks tasarımlarla yatak odası tasarımı

Bu aşamada geçmişiniz ve bugününüz ile gelecek arasında bağlantı kurmaya çalışmalısınız. Ve bu ifadeye sonuna kadar %100 sadık olmak zorunda olmadığınızı unutmayın. Tüm almanız gereken şudur: İyileştirme için iyi bir başlangıç ​​noktası.

Strateji

Bir soru sorarak kendi kişisel stratejinizi geliştirmeye başlayın. Tasarım sorunlarıyla nasıl başa çıkabilirim? Ardından kendinize sorun: Tasarım sorunlarını ele almak için hangi süreci izliyorum? Ancak bu soruların cevaplarını bulmanıza yardım etmemize izin verin!

Toplumlar ve bireyler arasındaki davranışsal ve sembolik kalıpları gözlemleme arzunuz var mı? Şiirsel anlatımlara dikkat ediyor musunuz? Yeterince mantıklı mısın? Ya da belki tam tersi; Bir planın çok mantıklı olduğunu düşündüğünüz yönlerini görmezden geliyor musunuz? Form fetişin var mı? Ya da daha doğrusu, sizin için en önemli şey biçim mi? Karmaşık ve çok güçlü kavramlarla ilgileniyor musunuz? Zihniniz karışık bir kalıplar ve fikirler karmaşası mı? Tasarımınızı kullanacak insanların davranışlarını analiz etmek mi istiyorsunuz?

Son olarak, her zaman bir şeyi unutmayın. Belirli bir fakültede mimarlık başvurusunda bulunan biri olarak, kafanızdaki planları, modelleri ve mimari fikirleri bütünleştirebilmelisiniz. Bu çalışmanın amacı, gideceğiniz üniversitenin eğitim hedefleri doğrultusunda profesyonel yaşamınıza yön vermektir.

İlgili Makaleler: +50 teras dekorasyon | apartman teras dekorasyonu

ayrım

Başarılı bir strateji formüle etmek için hem sizi hem de gideceğiniz üniversiteyi diğer rakiplerden ayıran faktörlere güvenmelisiniz.

Hiç bir mimari portföy duydunuz mu? Portföy, en iyi şekilde sunulması gereken en iyi çalışmalarınızdan oluşan bir albümdür.
Hiç bir mimari portföy duydunuz mu? Portföy, en iyi şekilde sunulması gereken en iyi çalışmalarınızdan oluşan bir albümdür.

Çoğu mimarlık okulunun mali yardımlarının ve burslarının çoğunu başvuranların %5’inden daha azı için ayıracağını unutmayın. Bu nedenle, mimarlık başvurusu yolunda üniversiteden burs ve yardıma ihtiyacınız varsa, mimarlık portföyünüze dikkat edin. Portföyünüzü diğerlerinden farklı olduğunuzu ve tasarım meziyetlerinizi kanıtlama aracı haline getirebilmelisiniz.

Ancak pek çok mimari başvuru sahibi yolun tam bu noktasında stratejik bir hata yapmaktadır. Farklılıklarına çok fazla odaklanarak hedef üniversite ile bağlarını koparırlar. Böyle bir hatanın tuzağına düşmemek için basit bir çözüm var. Çabalarınızı projelerinizi analiz etmeye odaklayın. Yol boyunca önünüzü açacak belirleyici motiflerle karşılaşacaksınız. Bu motiflerden ipuçları alın ve bunları portföyünüzde kullanın. Hem farklılıklarınızı vurgulayabilir hem de mimari portföyünüze anlatı tutarlılığı duygusu katabilirler.

2. Mimari portföy içeriğinin derlenmesi

portföy kimliği

Bu yolun devamında kendinize iki kimlik tanımlamalısınız. Bunun yanı sıra, ortak ve bağlantı noktalarını net bir şekilde çizebilmelisiniz. Birincisi profesyonel kişiliğinize ve dolayısıyla mimari portföyünüze yüklediğiniz kimliktir. İkincisi, gideceğiniz üniversitenin kimliğidir.

Gideceğiniz üniversitenin hakem veya jürisinin görüşünü çekebilecek ana fikirlerin bir listesini hazırlamaya çalışın. Kimliğin tüm projelerinizi birbirine bağlayabilen yapıştırıcı olduğunu unutmayın. Bu çalışmanın amacının ne olduğunu biliyor musunuz? Portföyünüz ile hedef üniversite dizisi arasında güçlü bir bağlantı oluşturun. Hayallerinizdeki üniversiteye tırmanmanızı ve harika bir yer edinmenizi diğerlerinden daha kolay hale getirmenize yardımcı olmak istiyoruz.

İlgili Makaleler: +78 balkon dekorasyonu | balkon duvar dekorasyonu

içerik türü

Düşündüğünüz fakülte türüne uyan mimari portföyünüz için projeler seçin. Bu ifadeyi daha basit bir şekilde ifade edelim. Bir mimari portföy tasarlamanın amacının ne olduğunu biliyor musunuz? Bir portföy yardımıyla, üniversitede oturan jüri üyelerine, fikirlerinizin eğitim programlarıyla uyumlu olduğunu düşündüğünüzü kanıtlamanız gerekir. Öte yandan, onlara diğerlerinden farklı olduğunuzu ve bu ayrımın sizi ve üniversitenizi rekabetten daha iyi hale getireceğini göstermelisiniz.

Bazı projeler, MIT gibi bir politeknik kurumuna sunulmak için çok uygun olabilir. Ama aynısını bir sanat kurumuna sunup olumlu sonuç almayı bekleyemezsiniz.

Elbette, durumunuzu tamamen anlıyoruz. 10 farklı felsefi temele sahip 10 mimarlık okuluna başvurmak isteyebileceğinizi biliyoruz. Böyle bir durumda 10 farklı mimari portföy tasarlamayı beklemek mantıksız bir beklentidir. Böyle bir durumda ayrıntılara odaklanmaya çalışmalısınız. Bu sayede portfolyoyu küçük değişiklikler sunarak istediğiniz üniversitenin hedefi doğrultusunda gösterebileceksiniz.

portföy teması

Temanız bir şemsiye görevi görecek. Tüm farklı projelerinizi ve fikirlerinizi gölgesi altında toplayıp bütünlük kazandırabilecek bir şemsiye.

Birbirinden ayrı gibi görünen birkaç fikri bir araya getirmenin en iyi yolu, mimari portföyünüz için bir tema yaratmaktır. Belki kendinize tema tasarımına bir strateji olarak bakmamız gerektiğini soruyorsunuz? Yoksa bu bağımsız bir görev mi? Her ikisini de söylemeliyiz ve hiçbiri! Temanız istediğiniz stratejiyi geliştirebilmelidir. Bundan hiç şüphemiz yok. Ama aynı zamanda sizi düşündüğünüz üniversiteden bağımsız, kişisel bir marka sahibi ve belirli fikirlere sahip gösterebilmelidir.

İlgili Makaleler: +56 oturma odası dekorasyonu | Birbirinden güzel salon dekorasyon tasarımları

Doğru ve akıllıca bir tema seçmenin sırrı, bu meslekte geçmişinizi ve bugününüzü analiz edip analiz etmektir. Mimari geçmişinizin ayrıntılarına girmeye çalışın. Aynı zamanda geleceğe bakmayı da unutmayın. Ancak bizden pratik bir tavsiye istiyorsanız, analizde seçilen temanın elinizi açmasına izin vermeniz gerektiğini söylemeliyim. nasıl sorarsın basit; Mimari portföy sayfalarınızda çeşitli diyagramlar ve çizelgeler kullanmayı deneyin. Bu çalışma, eserin yaratım sürecini doğru ve eksiksiz olarak portföy hakiminin dinleme ve görüşüne sunacaktır. Bunu yaparak, projelerinizin doğasını doğru bir şekilde tanımlayabilirsiniz. Öte yandan, diyagramlar ve görseller yardımıyla portföyünüzü mimari deneyimlerinizin en hızlı ve en iyi şekilde dürüst bir anlatıcısına dönüştüreceksiniz.

dizayn süreci

Mimari portföyünüzün önemli bir işlevi vardır. Yani karmaşık kavramların gelişim sürecini basit ve anlaşılır fikirlerle gösterebildiğinizi göstermektir.

Basitçe söylemek gerekirse! Tasarım odaklı düşünme süreci, bir mimari portföy tasarlarken en etkili unsurlardan biridir. Mimarların bir tasarım-mimari proje üzerinde çalışırken kullandıkları süreçleri meslek dışı yaşamları boyunca kullandıklarını söylemek abartılı olmaz. Bu nedenle, bir mimarlık portföyü yargıcı için bir proje oluşturma sürecini gözlemlemenin nihai üründen daha önemli olabileceğini söylemek mantıklıdır.

Danshop tarafından profesyonel mimari ve şehir planlama portföyü tasarımı, yalnızca yüksek kaliteli işleme ve mimari belgelere ihtiyacınız var.
Danshop tarafından profesyonel mimari ve şehir planlama portföyü tasarımı, yalnızca yüksek kaliteli işleme ve mimari belgelere ihtiyacınız var.

İlgili Makaleler: +68 bebek odası dekorasyon | Bir çocuk odasını dekore etmenin püf noktaları

Meslek hayatınızın hikâyesini anlatmakla meşgulken aynı zamanda jüri üyelerini de yanınızda götürmeye özen göstermelisiniz. Bu nedenle, proje geliştirme sürecini ihmal etmeyin ve izleyiciye (burada yargıç kimdir) eşlik etmek ve rehberlik etmek için sunumun yaratıcılığını ihmal etmeyin.

kavramsal analiz

Portföyünüzü sosyal meselelerle ilişkilendirebilirseniz fena değil. Mimarinin parçalarını ve bitmiş eserlerini göstermek her zaman iyidir. Ancak daha da iyisi, sizi bu parçaları yaratmaya yönlendiren kavramsal modelleri göstermektir.

Bu nedenle, mimari portföyünüzün tasarımı sırasında projeyle ilgili planları ve yaratılış hikayesini yeniden düzenlemenizi ve yeniden yazmanızı tavsiye ederiz. Sanki sadece bir mimari tasarımı değil, kentsel-sosyal bir sorunu veya sorunu çözüyormuşsunuz gibi! Çevrenizdeki dünyadaki mevcut anlatıları önemsediğinizi, onlardan etkilendiğinizi ve hatta etkilemeye çalıştığınızı gösterin.

analitik tasarım

Bir mimarın en önemli yeteneklerinden biri, bir fikri sadece bir kalemle hızlı bir şekilde aktarabilmesidir. Bu nedenle mimari portföyünüzü metinsel açıklamalarla doldurmamaya dikkat edin. Bunun yerine, fikirlerinizi analitik ve yaratıcı eskizlerin yardımıyla ifade etmeye çalışın. Basitçe ifade etmek gerekirse, mimari portföyde metnin bulunması gerekli ve hatta zorunludur. Ancak metinlerinizin çok düşük bir yüzdesi hakemler tarafından okunmaktadır. Bu yüzden onlarla çok fazla uğraşmayın ve daha önemli yönlere odaklanın.

İlgili Makaleler: +41 Cam balkon dekorasyon fikirleri ve balkon cam çeşitlerinin tanıtılması

Yaratıcı bir tasarım, harika bir diyagram veya ilham verici bir görsel, zengin bir metinden çok daha fazla hakimin dikkatini çekebilir. Bu şekilde, daha iyi bir başarı şansına sahip olacağınızı garanti ediyoruz.

3. Portfolyo sunumu

Duraklatma ve Süreklilik

Başarılı bir grafik sunum, kazanan bir mimari portföy tasarlamanın temel bileşenlerinden biridir. Mimari portföyünüzün görsel bileşimi, ekibinizi kolayca tanımlayabilir. Görsel kompozisyonunuza bir kez baktığınızda, eziklerden oluşan bir takımda olduğunuzu tahmin etmek kolay mı? Ya da heyecanlı kazananlar ekibine katılacaksınız. Öte yandan, yaratıcı ve çekici bir grafik ekranın en önemli kullanımlarından birini biliyor musunuz? Herhangi bir projenin birçok olası zayıflığını kolayca kapatabilmesidir.

Ancak başarılı bir grafik gösterim düzenlemek için bazı noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir. Birincisi, portföy sayfalarınızın tasarımındaki duraklamadan yararlanın. Daha basit bir deyişle, mimarlık portföyünüzün her sayfasında nefes almak, analiz etmek ve düşünmek için yeterli alan olmalıdır. Bu, gözden geçiren kişinin bazen gereksiz bilgiler arasında boğulmadan sayfanın anlatı satırını anlamasına izin verildiği anlamına gelir.

Grafik bütünlüğü

Grafik entegrasyon, mimari portföyünüze düzen, netlik ve olağanüstü esneklik kazandırır. Ama nasıl?

Her şeyden önce portföyünüzün netliğine ve doğruluğuna odaklanmalısınız. Yani, fikirlerinizin ve projelerinizin yeterince açık ve kesin olup olmadığını kendinize sorun. Sipariş garantisi veriyorlar mı? Ve en önemlisi, ilk bakışta istediğimiz fakültenin hedefleriyle uyumlarını gösterebilecekler mi?

Mimari portföyün sizin adınıza konuşacağını unutmayın. Jüri, mimari portföyünüze güvenerek, aslında mimari yeteneklerinize güvenecektir. Bu nedenle, çabalarınızın çoğunu mimari stratejileriniz etrafında olumlu etiketler toplamaya odaklayın.

İlgili Makaleler: +34 En şık ve en yeni fikirlerle resepsiyon duvar süsleme

hikaye anlatımı

Portföy kredi limitinizi dikkatlice düzenleyin. Portföy değerlendirmesi sırasında salonda bulunmadığınıza dikkat edin. Dolayısıyla iyi bir proje, doğru sunumun olmaması ve düzgün bir hikayenin olmaması nedeniyle yanlış yorumlanabilir ve hatta değerlendirilmeyebilir.

Birkaç adımda (proje seçimi, görüntü seçimi, format belirleme, şablon oluşturma, düzen, dosya oluşturma vb.)
Birkaç adımda (proje seçimi, görüntü seçimi, format belirleme, şablon oluşturma, düzen, dosya oluşturma vb.)

Aklınızın bir köşesinde daima bir nokta tutun. Portföyün bir parçası olan bir projeyi bir mimarlık okuluna kabul için sunmak, bir iş görüşmesinde bir projeyi sunmaktan farklıdır. Eser sahibi orada hazır bulunur ve sözleriyle eser örneğinin bütün zaaflarını kapatabilir. Ancak ilk durumda durum farklı olacaktır.

Öyleyse hikayenizi iyi anlatmak için görsellere ve şemalara yatırım yapın. Cevaplanmayan herhangi bir sorunun jüri için olumsuz bir puan olarak kabul edileceğini unutmayın. Ve bu tam olarak bir çanta dolusu deneyime ve olumlu geri bildirime sahip olduğumuz alandır.

Tecrübe bize, her projeyle ilgili fikirlerin gelişim hikayesini anlatmanın, bir mimari portföyde hikaye anlatmanın en iyi yollarından biri olduğunu kanıtladı. Bu seçimi, işinizin teması ve portföydeki diğer projelerle birleştirebilirseniz, ilginç ve tutarlı bir hikaye yaratabileceksiniz. Sadece her projeyle değil, aynı zamanda anlatımınız, stratejiniz, göreviniz, grafikleriniz ve hatta düzeninizle de ilgili olacak bir hikaye.

Kısa ve net metinler

Metin söz konusu olduğunda, ne kadar kısa ve kesin olursa o kadar iyi olduğunu unutmayın! Mimari portföyünüzün kalbine analitik bir makale eklemeyeceksiniz. Bu nedenle eleştirmeninize en önemli bilgileri basit kelimelerle ve minimum sayıda kelime ile aktarmaya çalışın. Jüri üyelerinin odak noktasının ve dikkatinin büyük bir bölümünün çalışmanızın grafikleri üzerinde olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Karamsar olmak ve genellikle metinlerin okunmadığını söylemek istemiyorsak, metinlere pek önem verilmediğini söylemeliyiz.

Öte yandan, grafikler arasındaki boşlukları doldurmak için akan su gibi metin kullanmanızı öneririz. Öte yandan, herhangi bir nedenle bir metin silinirse anlatımınızın takılmayacağını unutmayın.

4. Mimari portföyün kişiliği

Canlılık ve dinamizm

İçinizdeki çocuğu izole etmeyin. Tabii ki, bu tüm hayatınız için bir tavsiye olabilir. Ancak, işte coşku ve mizah doluysanız, bu olumlu özelliği kaba ve duygusuz bir portföyün arkasına saklamayın. Mimari portföy çalışma ortamınızdaki ruh halinizi yansıtsın.

Mimarların işleri gereğinden fazla ciddiye almalarıyla ünlü olduklarını biliyor muydunuz? Ancak portföyünüzün köşelerine bu tabuyu yıkmak için fıkralar yazmayacağınızı unutmayın! Sadece içinizdeki çocuğun projelerinizin ciddiyetini almasına ve onu dengelemesine izin verin. Bu çalışmanın gereği, tasarım odaklı düşünme sürecine dikkat etmek ve tasarımda yaratıcı gücünüze alan açmaktır! İdeal noktaya ulaşmak için, deney yapın, deneyin ve tekrar deneyin.

İlgili Makaleler: +24 modern ve düşük maliyetli fikirle ev giriş dekorasyonu

Akıllı düşünme

Tasarım zekası seviyenizi göstermek için portföyünüzdeki fikirleri kullanın. Çok zor bir iş gibi görünüyor; HAYIR? Öyleyse basitleştirelim.

Bir mimarlık portföyü tasarlarken kendinizi bir yargıç veya denetçinin yerine koymanızı öneririz. Fikirlerinizin karmaşıklığını nasıl anlamalı? Bu nedenle, bir anlayış engeli oluşturmaktan kaçınmak için çalışmanızın gelişim sürecini dikkatlice analiz edin. Bunu ustaca bir anlatım tarzı veya becerikli bir anlatım çizgisiyle birleştirebilirseniz başarıya giden yolda emin adımlarla ilerliyorsunuz.

Bu bölümü bir tecrübe tavsiyesiyle bitirelim. Mimari uygulamanız boyunca tek bir şeyi aklınızda tutun. Yani, hakimlerin nasıl düşündüğünüzü net bir şekilde anlamalarına yardımcı olmalısınız.

Merak

Eski bir İngiliz atasözü der ki: Merak kediyi öldürür! Ancak bu atasözü, en iyi mimarlık okullarına girmek için geçerli değildir. Merak, mimari bir uygulamada kediyi öldürmez, aynı zamanda harika bir konuma gelmenize de yardımcı olur.

Portföyünüze genç bir mimar olarak en az 5 yaşındaki bir çocuk kadar meraklı olduğunuzu göstermelisiniz. Kısa bir süre önce size içinizdeki çocuğu hapsetmemenizi söylediğimizi hatırlıyor musunuz?

Bu çocuksu merak, karmaşık problemleri düşünme ve çözme sürecinde mimarlık dünyasında sergilenecektir. Örneğin, bir kavramın birden çok versiyonunu görüntüleyebilir ve üzerinizdeki kişisel etkilerini tartışabilirsiniz. Soru sormak ve hakimin zihnini sorularınızla meşgul etmek daha da önemlidir.

Projelerinizin anlatımını ve hikayesini oluştururken soru sormanın ve Sokratik yaklaşımı kullanmanın faydası nedir biliyor musunuz? Mimari portföyünüzün hakimine dolaylı olarak meydan okuyabileceksiniz. Daha basit bir ifadeyle, mimarlığın diliyle, ondan sizin sürecinize girmesini istersiniz.

Deneyimlerimiz, jüri üyelerinin görmeyi bekledikleri şeyin tam olarak bu olduğunu söylüyor.

Mimari portföy için içerik ve gerekli belgeler

Bir mimarlık portföyü oluştururken, mesleki başarılarınızı hakiminize veya işvereninize uygun bir açıdan sunmalısınız! Ne demek istiyoruz? Mimari becerilerinizin, bilginizin ve deneyiminizin kapsamının, kapsamının ve çeşitliliğinin net bir resmini çizebilmeli ve bunu izleyicilerinize gösterebilmelisiniz!

Mimari portföyünüzün kişisel bir ifade olduğunu unutmayın. Bu nedenle, iyi olduğunuz iş türünden ve kullandığınız yöntemlerden bahsetmelisiniz. Öte yandan, çalışmanın daha fazla katkıda bulunduğunuz kısımlarını da eklemeyi unutmayın. Bu, özellikle bir ekipte olabileceğiniz büyük projeler için önemlidir.

Bir diğer önemli nokta ise 3D renderları göstermeye odaklanmamak. Daha da kötüsü, kendinizi bir projenin son görüntülerini sunmakla sınırlamayın. Mimari portföy hakiminize inşaat detaylarını göstermeye çalışın. Eğilimler, profesyonel yeteneklerinizin nasıl değerlendirildiği üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Ama abartıdan kaçının! Dürüst olun ve rolünüzü ve yeteneklerinizi dürüstçe anlatın!

İlgili Makaleler: +35 Küçük tuvalet dekorasyon tasarımı

Sunulan projelerin türü ne olursa olsun, hepsi aşağıdakileri içeren oldukça benzer beceriler sergilemeyi amaçlar:

  • El çizimi ve eskiz (serbest el / dijital)
  • yaratıcı problem çözme
  • Mimari bir model oluşturmak
  • İnşaat detayları ve bilgisi
  • Mimarinin görselleştirilmesi (hikayenin alanını gösteren, anlatı)
  • Çok yönlülük (fotoğraf, heykel, mobilya tasarımı, film yapımı gibi diğer ilgi alanlarını gösteren)
  • Görsel / grafik iletişim (yazılım ve dijital beceriler)
  • Profesyonel katılım (blog, yayınlanmış çalışma, konferans)
  • CAD becerileri (genel yazılım becerileri)
  • 3B modelleme (genel yazılım becerileri)

Eğitim, staj, mesleki kurslara katılarak ve hatta mimarlık okullarına katılarak ilerleyeceksiniz. Dolayısıyla mimarlık portföyünüzün de bu gelişimden bir payı olmalı. Şaşırarak soruyorsun, nasıl? Gelin size bu sırrı açıklayalım!

Bir mimarlık öğrencisi veya mezunu olarak bir portföy oluşturduğunuzda, işinizi hangi koşullar yönetecek? Portföyünüze kazandıracaklarınız akademik ve teorik çalışmalar olacaktır. Üniversite eğitimi dışında başka eğitimler almadıysanız. Peki ya yeni mezun olmaktan uzaklaşıp stajyer mimar ya da mimar asistanı olarak çalışmaya başlasanız? Böyle bir durumda, farklı deneyimlerin çeşitli bir kombinasyonuna sahip olacaksınız. Bu nedenle, tamamladığınız veya devam eden proje sayısı ne kadar fazlaysa, portföyünüz o kadar zengin olacaktır.

Şimdi mimari portföyünüzü belirli bir beceri alanına göre uyarladığınızı hayal edin. Bu hikaye yargıçtan kaçmayacak ve aynı beceriye göre işe alınma olasılığınız artacaktır. Bu nedenle, ilgi alanınızla ilgili becerileri sağlamayı asla ihmal etmeyin. Beceriler ve deneyimler arasındaki bağlantılar ve bağlantılar, bir mimari portföyün başarısında önemli bir rol oynar.

Mimari portföyün derlenmesi, tasarımı ve inşası

Hiç bir mimari portföy tasarlama ve inşa etme deneyiminiz oldu mu? Portföyünüzü derliyor ve mimari portföy tasarımının altın ipuçlarını mı gözden geçirmeniz gerekiyor? Mimari portföy şablonunuzu geliştirmek için bir fırsat mı arıyorsunuz? Öyleyse aşağıdaki 8 adımı izleyin. Bu sekiz adım, başarılı mimarilerden oluşan bir portföy oluşturmanın yolunu açacaktır.

1. projelerinizi seçin

En iyi ve en alakalı çalışmanızı sergileyebilmelisiniz. Yani, portföyünüzü inceleyecek kişi, kuruluş veya gruba göre seçim yapabilmeniz gerekir. Ancak, mimarlık portföyünüzün gözden geçireni veya gözden geçirenleri hakkında hiçbir bilginizin olmadığı bir durumu ele alalım! Bu durumda, en iyi ve en başarılı deneyimlerinizi seçmekle yetinmelisiniz.

Bir mimarlık portföyü tasarlarken ve oluştururken yeteneklerinizi sergilediğinizi unutmayın! Bu yüzden dikkatlice seçmek önemli bir konudur. Seçtiğiniz projeler, becerinizi ve deneyim çeşitliliğinizi göstermeli ve çeşitli ortamlarda sunum için optimize edilmelidir.

2. Uygun haritaları ve resimleri seçin

Çalışmalarınızı sunmak için geniş bir medya yelpazesini kullanabilmeniz gerektiğinden daha önce bahsetmiştik. Bu, haritaların kalitesi kadar önemlidir. Ne demek istiyoruz? Bu, harita ve görselleri seçerken işin niceliğine değil niteliğine dikkat etmeniz gerektiği anlamına gelir! Üzerinde iyi çalıştığınız bir harita veya görseli sunmak, 5 vasat örnek göstermekten çok daha iyi, daha mantıklı ve daha etkilidir.

El çizimlerinizi portföyünüzde sergilemeye karar verdiniz mi? Bu nedenle, tarayıcınızın yüksek kalitede olduğundan emin olmanız gerekir. Gerekirse çalışmanızı bir matbaaya götürebilir ve profesyonelce taratabilirsiniz!

3. şablonu seçin

Mimari portföyün boyutlarını seçmek için A3 boyutuna odaklanmak daha iyidir. neden diye soruyorsun Çünkü daha büyük herhangi bir boyut, fiziksel sunum ve nakliye sorunlarına neden olabilir. Öte yandan, daha küçük boyutlar da çok kısıtlayıcıdır ve tasarımınızı sınırlar!

İlgili Makaleler: +42 Bahçe dekorasyonu için düşük maliyetli fikirler

Birçok mimarlık ofisi ve kurumu, yüz yüze görüşmeden önce e-posta yoluyla bir pdf mimari portföy örneği göndermenizi ister. Böyle bir durumda detayları görme olasılığınız ne kadar yüksekse ilk aşamayı geçip yüz yüze görüşmeye ulaşma olasılığınız o kadar yüksek olur.

4. Anahat portföy şablonu oluşturma

Bir şablon oluşturmak, portföyünüzün dağınık çalışmalarını birleştirebilir. Ayrıca, akıllı bir şablon tutarlılık yaratabilir ve görüntüleyen kişinin zihnini profesyonel deneyiminize odaklayabilir. Tüm bunların yanı sıra iyi bir şablon, tasarım aşamasında işinizi kolaylaştırabilir. Yani bir şablon yardımıyla işinizin düzenini daha verimli hale getirebilir ve daha profesyonel bir şekilde sergileyebilirsiniz.

Artık düzenlemeden bahsettiğimize göre, sizinle bazı sırları paylaşmakta fayda var! Bir mimari portföyün genel yerleşimini seçmenin tamamen kişisel bir seçim olduğunu unutmayın. Ancak sayfalarınızı çok fazla bilgi ile doyurmamalısınız. İşte tam da burada Ludwig Meissen van der Rohe’nin tavsiyesine kulak vermelisiniz: “Az, çoktur!”

Ekibimizin fikrini sorarsanız, düz beyaz bir zeminin olabilecek en iyi seçim olduğunu söylemeliyiz. Eşsiz bir projenin ortasında değilseniz. Ve bu eşsiz proje, özel desenler gerektirir! Ancak her koşulda aşırılıklardan kaçınmak daha iyidir!

Haritalarınızı ve resimlerinizi düzenlemek ve revize etmek için Photoshop ve Illustrator gibi yazılımları öneririz. Ancak yine de ve şüphesiz, Adobe InDesign mimari portföydeki en iyi ve en güçlü sabit yazılımlardan biridir. Kullandıktan sonra ihmal etmeyiniz.

Behance, Issuu ve Calaméo gibi web sitelerinin de bir mimarlık portföyü tasarlamak ve oluşturmak için çok verimli olduğunu söylemeye gerek yok. Ancak, bunları kullanmanın kendi sorunları vardır.

5. Görsel kimliğinizin ve resimlerinizin düzenini belirleyin

Mimari portföyünüzü nasıl düzenlemeniz gerektiğini hiç merak ettiniz mi? Size tavsiyemiz bir zaman çizelgesi kullanmanızdır. Daha basit bir şekilde ifade edelim! Mesleki faaliyetlerinizin ve deneyimlerinizin gelişim sürecini belirli bir zaman çizelgesinde göstermek daha iyidir. Bu sayede düzen ve tertip hayati önem taşımaktadır. Aslında, bu düzgünlükle düzgün bir hikaye anlatabilirsiniz.

Aslında portföy, düşüncelerinizi ve tasarım sürecinizi temsil eden bir albümdür. Bu albüm eskizler, resimler ve metinler içerebilir.
Aslında portföy, düşüncelerinizi ve tasarım sürecinizi temsil eden bir albümdür. Bu albüm eskizler, resimler ve metinler içerebilir.

Bunun zaman alıcı bir süreç olduğunu unutmayın! Bu nedenle, son dakikaya ertelemeyin ve harcamak için acele etmek ve konuyu sonuna kadar getirmek istemeyin. İdeal olarak, birden fazla taslak oluşturabilmelisiniz. Bunları güvenilir ve uzman kişilere gösterin, geri bildirimlerini alın ve son olarak nihai sürüm üzerinde çalışmaya başlayın.

İlgili Makaleler: +51 Minimal dekorasyonun tarzı nedir ve evimizde nasıl uygulanır?

6. kapağı tasarla

Mimarlık portföyünün kapağı, işinizle ilgili ilk yargıları oluşturur! Size tavsiyemiz en akıllıca kapak tasarımı stratejisini seçmenizdir. En akıllıca yol nedir? Kapak mektubunuzu basit tutun! Bu yazının devamında başarılı mimari portfolyo kapak örneklerini görebilirsiniz.

Peki bir örtü hangi özelliklere sahip olmalıdır? Bir başlığınız olsun (genellikle portfolyo kelimesini yazmak yeterlidir)! Tam adını unutma! Ayrıca, gittiğiniz kolej veya üniversitenin adından bahsetmek fena bir fikir değil! Bu kadar eğilimliyseniz, unvanınızı veya mesleki durumunuzu da belirtebilirsiniz!

İç kapak ve bitişik sayfaları size özgeçmişinizi sunma fırsatı sağlayacaktır. Özgeçmişin eksiksiz ama özlü bir belge olması gerektiğini hatırlatırız. O kadar eksiksiz ki yargıca sizin iyi bir resminizi verebilir. Ve o kadar kısa ki, onu yormuyor, kafası karışmıyor ve muhakemesini olumsuz etkilemiyor.

7. dosya oluştur

Bazı mimari ofisler hala mimari portföyün fiziksel bir kopyası ile uğraşmayı tercih ediyor. Yani, mimari portföy pdf’ye hala pek açık değiller. Bu nedenle, bu koşullarla başa çıkmak zorundasınız. Öte yandan, başınızın derde girmemesi için tüm kuralları dikkatlice okumalısınız.

PDF veya dijital mimari portföy kabul eden firmalarla işiniz daha kolay. Bu durumda, yalnızca ana noktaları takip etmeniz gerekir. Ana noktalar nelerdir? Portföyünüzün boyutunun 10 MB’ı geçmemesi. Son olarak, 15 MB’a kadar ölçeklendirebilirsiniz! Bundan fazla ise portföyünüzün indirilme olasılığı daha düşük olacaktır. Dropbox gibi hizmetleri akıllıca kullanmak istiyorsanız bunun yanlış bir strateji olduğunu söylemeliyiz. Belki hakeminiz bu programların nüanslarıyla uğraşmayı sevmiyordur. Böylece örnek portföy sizi sıranın sonuna götürecektir.

İlgili Makaleler: Her eve uygun 25 uygun fiyatlı iç dekorasyon fikirleri tanışın!

Hiçbir koşulda Jpeg veya PNG göndermeyin, son derece profesyonelce görünmüyor.

8. Tanıtım mektubu veya ön yazı (İngilizce: Ön Yazı)

Son olarak, profesyonel bir yüzey tasarlamak için mimari portföyünüzü bir ön yazı ile bitirmek daha iyidir. Öte yandan, her istek için özelleştirilmiş bir kişisel mektup eklemeyi unutmayın. Elbette bu işin arkasında derin bir analize gerek yok! Bunu yaparak okuyucunuzu takdir ettiğinizden emin olmanız yeterli!

“Sayın Bay veya Bayan” veya “İlgili kişi ve yetkililere” yönelik portföyler son derece kişisel değildir! Bu yüzden lütfen kime yazdığınıza dikkat edin ve ön yazınızı ilerlemek için bir fırsata çevirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir